Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Kişisel Gelişim Kitaplarının Söylediği 10 Önemli Şey


Kişisel gelişim kitaplarının tekrar ettiği ve söylemekten sıkılmadığı şeyler vardır. Bizce bu 10 söylenen şey kişisel gelişim ve yaşam için çok önemli. Bu 10 kişisel gelişim kitap düşüncesini özetlersek...

Kişisel Gelişim Kitaplarının Söylediği 10 şey

KENDİ KURTARICIN OL.
İnsanlar kurban rolünde ve hayatlarından memnun değiller. Hayallerinin yerini umutsuzluk almış. Burada hepimiz şunu yaşıyoruz. Biz kurbanız ve kader böyle yazılmış. Hiçte bile Allah sana zekayı boş boşuna vermedi.Eğer hayatından memnun değilsen  onu değiştirebilecek güç sende var.

İYİ VE OLUMLU DÜŞÜN.
Neden insanlar için bu zor tam olarak kimse bilmiyor. Ama zihin olumsuz duyguları daha ön planda tutuyor ve insanların çok azı pozitif düşünce içinde. Fakat bir gerçek var ki pozitif ve olumlu düşünen insanlar her zaman başarılı oluyor.

HAYALLERİNE İNAN.
Hayallerimizi gerçekleştirmek için onlara inanmamız gerekir ve önce kendimize inanmamız gerekir.

KENDİNİ BİL.
Kendini tanı ve sınırlarını keşfet. Bir insan kendini çözmediği sürece başarılı olamaz. Sınırlarını bilmedikçe o sınırları aşamazsın.

ŞİMDİ DE YAŞA.
Anın değerini bil. Geçmiş ve gelecek kaygısından uzaklaş.
[post_ad]
ÖĞRENİLMİŞLİK ÇARESİZLİK.
Şimdiye kadar öğrendiğin her şey seni çaresiz kılıyor. Çünkü çevremiz başarılı insanlarla değil genellikle hayallerinden vazgeçmiş insanlar ile doludur. Bu da başarısızlığın yaşam biçimi olduğunu kabul etmeni sağlar. Fakat başarılı insanlar bir şeyi keşfetmiştir. Tekrar denemek! Başaramadığı halde tekrar denemeyi adet haline getiren insanlar başarılı olur.

SORU SORMAK.
Başarılı olan insanlar doğru soruları soran insanlardır.
Bir insanın zekası verdiği cevaplardan değil; soracağı sorulardan anlaşılır. Einstein
ELEŞTİRİYE AÇIK OL.
Eleştiriden korkma. Unutma yapıcı eleştiriler olduğu gibi yıkıcı eleştirilerde gelecektir. Eleştirenler genellikle senin yaptıklarını denemeye cesaret edememiş insanlardır.

DOĞRU ŞEKİLDE ÇALIŞ.
Çok çalışmak değil doğru çalışmak önemlidir. Yaptığın şeyi sevmekte öyle. Doğru çalışmak için ise yaptığın işe tam konsantre olmalı ve işinle ilgili doğru bilgilere ulaşmalısın.

SENİ MUTLU EDEN ŞEYLERİ KEŞFET.
Hayatın anlamı budur işte mutlu olduğun şeyleri keşfet ve onları yaşa. Mutluluğun bir seçim olduğunu asla unutma.
Kişisel Gelişim Kitaplarının Söylediği 10 Önemli Şey Reviewed by bilgierdemdir on 19:24:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.