Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Kilitlenmiş Duygu Durumunu Açmak için 5 Yöntem



Öfkelendik ve bunu bastırdık. Hayal kırıklığına uğradık ve yine içimize attık. Birileri tarafından kalbimiz kırıldı ve unutmayı seçtik. Fakat bunu yaptığımızda bir şeyi aklımızdan çıkardık. Bastırdığımız ve unutmaya çalıştığımız her şey duygu durumumuzu kilitledi. Beş adımla duygu durumumuzu açalım.

Karşı karşıya kaldığınız aşılması güç problemleri mevcut düşünce yapınızla çözemezsiniz. Çünkü bu problemler, mevcut düşünce yapınızın ürünüdürler. Albert Einstein
1- Aklınız unutabilir ama kalbiniz asla. Zihin bazı şeyleri er veya geç unutacaktır. Fakat yaşanan şeyler her zaman üstümüzde kalır ta ki biz onları affedene kadar. Yaşadığımız acı tecrübeleri kendi iyiliğimiz için affetmeliyiz. Şimdi şunu söyleyin. " Yaşadığım her tecrübe için TEŞEKKÜR EDİYOR ve tüm her şeyi affediyorum".

2- Duygularınızı sımsıkı elinizde tutuyorsunuz. Siz düşüncelerinize dört elle sarılmışken serbest kalamaz ve duygu kilitlerinizi açamazsınız. Serbest kalmak için yapmanız gereken baskıladığınız ve dört elle sarıldığınız düşünceleri serbest bırakmaktır. 3 derin nefes alıp verin ve tekrar edin. "Tüm yoğunlaşmış duygularımı serbest bırakıyorum ve kendimi özgür kılıyorum".

3- Korkularınıza sarılın ve onları kabul edin. Korkularımız duygu durumumuzu kilitler. Şimdi korku duygunuza odaklanın ve sizi en çok korkutan düşünceyi yaşayın. Şöyle deyin. "Seni seviyorum ve kabul ediyorum. Sen artık benim için korku durumu değilsin".

4- Meditasyon ile duygularını düzenlemek mümkün. Uzak doğu kültüründe meditasyon olduğu gibi isterseniz tesbihat çekebilir ve esma-ül hüsna okuyabilirsiniz. Önemli olan zihni yaptığınız şeye odaklamak ve zihni serbest bırakmaktır.

5- Duygu durumunuzu kilitleyen en büyük nedenler
Hayal kırıklığı
Küçük düşürülme
Aldatılma
Kaybetme
Bu durumlar genellikle duygularımızla hareket ettiğimiz için başımıza gelir. Ama gerçek şu biz doğru olanı yapıyoruz. Yanlış yapan diğer insanlar. Kendinizi kilitlemeyin. Siz en güzel hislerinizle hareket ettiniz ama karşınızdakiler kötüydü. Enerjinize odaklanın ve affedin.
[post_ad]
Derviş nehir kenarında abdest alıyormuş. Bakmış bir akrep suya düşmüş. Kurtarmak için elini uzatmış akrep dervişin elini sokmuş. Bir daha denemiş. Bir daha elini sokmuş. Bu dört beş kere gerçekleşince yanındaki kişi dayanamamış. "Derviş iyilik etmek istersin ama akrep o huyundan vazgeçmez". Derviş "O huyundan vazgeçmiyor diye ben iyilik etme huyumdan mı vazgeçeyim" demiş.

İnsan kendini bilmeli ve yolunu seçmelidir. İyilik her zaman en doğru ve güzel seçimdir. Affetmek ve yardım eli uzatmak.

Mevlana'ya sordular:

Neden senin müridlerin geçmişi karanlık, kötülüklerle dolu,
hor hakir ve fakir kimseler?

Hz. Mevlana: İçinizde günahı olmayan var mı?

Sustular.

Benim müridlerim iyi insanlar olsalardı ben onların müridi olurdum.
İyilerle herkes hasbihal eder, kötüleri kucaklayacaksın ki,tedavi olsunlar.
Biz kötüleri ve günahkarları iyi yapmak için dünyaya geldik.
Müridlerimi kınayacağınıza aynayı kendinize tutun...
Kilitlenmiş Duygu Durumunu Açmak için 5 Yöntem Reviewed by bilgierdemdir on 14:48:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.