Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Hayatı Mahvetmenin 21 Yolu



Hayatımız mükemmel değil. Çoğu zaman yoğun bir koşuşturmaca içindeyiz. Fakat bu kadar yoğunluk içinde bir şeyleri unutuyoruz. Hayatımızı güzelleştirmek yerine mahvediyoruz. İşte hayatınızı mahvetmenin tam 21 yolu. Umarım bunları bir an önce hayatınızdan silersiniz.

İtibar kazanmak 20 yıl sürer, onu mahvetmek ise sadece 5 dakika. Eğer bunu iyice düşünürseniz, her konuda daha farklı davranmaya başlarsınız. Warren Buffett
1- Küçük şeyleri büyük sorunlar haline getirmek. 
İnsanın en büyük hatalarından biri değil mi? Küçük bir problem bazen bize aşılamayacak bir dağ gibi durur. Böyle durumlarda bir adım geri çekilip tekrar bakın hayatınıza.

2- Plansız yaşamak.
İnsanlar günü birlik yaşarlar ve genellikle anlık çözümler bulurlar. Evet bu bazı şeyler için harikadır. Ama mesele gelecek ise bir kaç plan yapmak mutlaka gerekir. 

3- Affetmemek.
Kendini affet ve yaşananları da öyle. Hayatın yükünü sırtına aldığında biraz yük azaltmak iyi gelecek sana...

4- Özgürce Yaşamamak.
Şu ne der Bu nasıl düşünür. Hepimiz yaparız bunu. Ama gerçek ise hayat kısadır ve mutlu olmak için özgür olmak gerekir. Başkalarının onayı ile hareket etmeyi bırakmalıyız.

5- Basitleştirmemek.
Çok fazla eşya ve bazen çok fazla insan var hayatımızda. Evet kendimize yer açmak için bazı şeylerden vazgeçmek gerekir.

6- Kabullenmemek.
Biten şeyleri kabullenmek ve yolumuza devam etmemiz gerekir. İlişkiler ve iş hayatında biten şeyleri kabul etmek en güzelidir.

7- Acele etmek.
Çok sabırlı değiliz. Bu yüzyılın bize getirdiği bu. Fast food tarzı bir yaşam yaşıyoruz. 30 dakika da kapımıza pizza gelebiliyor. Bir haberi bir kaç saniye içinde tüm dünyaya yayabiliyoruz. Ama bir şeyi unutuyoruz. Hayat sakinliği ve sabrı sever. Bir çiçeğin büyümesini zorlayamazsın. Onun için sabreder ve sonunda çiçek açmasını izlersin.

8- Ter dökmemek.
Herkes zengin olmak istiyor. Ama kimse çalışmak istemiyor. Çoğu zengin kişi hayatlarının büyük bölümünü çok yoğun çalışarak geçiriyorlar. Magazine yansıyanlar sadece ışığın altında gözükenler. Geride ise çok yoğun bir çalışma ve ter dökülüyor...
Pek çok iş adamının dediği tek şey var hizmet etmezsen para kazanamazsın.

9- Yaşadığın sorunları eşsiz görmek.
Yaşadığın sorunları ve problemleri pek çok kişi yaşıyor. Bunu sadece sen yaşamıyorsun. Onun için kendini yalnız ve çaresiz hissetmeyi bırakmalısın.

10- Ben biliyorum demek.
Bir iş kurmaktan bir şeyler yapmaya çevrende aklı başında insanlara danışabilir ve fikirlerini alabilirsin. Unutma akıllı insan aklını kullanan insandır. Ama daha akıllı insan başkalarının da aklını kullanır.

11- Hayallerini ertelemek. 
Hayallerin var ve bunlardan vazgeçmek üzeresin. Lütfen devam et ve hayatını mahvet. Hayallerinin peşinde koşmazsan asla istediklerine sahip olamazsın.

12- Parayı nasıl kullanacağını öğrenmemek.
Her yere borcun varken yeni bir borca giriyorsan parayı kullanmayı öğrenememişsindir.

13- Geçmişi geçmişte bırakmamak.
Geçmişle hesaplaş artık ve Geleceğini şekillendir. Hayat seni beklemez.

14- İşlerini sürekli ertelemek.
Hepimizin yaptığı şeylerden biri. Erteledikçe işlerden kurtulmuyoruz. Sonunda tüm işler birikip bize berbat bir gün geçirtebiliyor.

15- Sürekli şikayet etmek.
Hayat bize istediğimizi vermez. Ama biz hayattan istediğimizi alabiliriz. Bunun yolu ise şikayet etmek değildir.

16- Doğru arkadaşlar seçmemek.
Zamanımızı boş ve gereksiz insanlarla geçiriyorsak bir daha düşünmenin tam zamanı derim.

17- Karşılaştırma yapıp durmak.
Facebook'ta çok şahit oluyorum. Bir kaç arkadaşım birbiriyle yarışıyor. Bir gün birinin gölde paylaştığı fotoğrafın bir benzerini diğeri bir kaç gün sonra paylaşıyor. Hayat hep diğerlerinin hayatları ile karşılaştırma içinde geçiyor. Bence karşılaştırma yapıp durmamalısın. Çünkü bu sadece motivasyonunu düşürür.

18- Şükretmemek.
Bir insanın bana sorarsanız yaptığı en büyük hata. Sürekli olarak şikayet ediyoruz. Ama bize verilenlere şükretmiyoruz.

19- Kendinizi kandırmak.
Belki de en kötü şeylerden biri bu. Pek çok insan bunu yapar. Hayatlarını bir çok yalan üzerine kurar. Sahte bir mutluluk içinde yaşarlar.

20- Endişeyi yenememek.
Hepimiz bazen endişeleniriz. Bu sorun değildir. Ama bazen endişeler bizi esir alır. Hayatımızı kabusa çevirir. O zaman yapmamız gereken tek şey onu yenmektir.

21- Hırsımızı doğru kullanmamak.
Hırs gereklidir. Fakat yanlış şekilde kullanırsak yarardan çok zararı olur. Sağlığımıza ve sevdiklerimizi kaybetmemize neden olabilir. 

Bonus.
Farkındalık yaparak an ve şimdiye odaklanamamak. Gelecek ve geçmiş ilizyonunun esiri olmak.
[post_ad]




Hayatı Mahvetmenin 21 Yolu Reviewed by bilgierdemdir on 23:25:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.