Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Terk eyle gönül öfkeyi; geriye güzellik kalsın




Sevelim sevilelim, Dünya kimseye kalmaz
Yunus Emre
Yok mu bizi kızdıran şeyler. Baktığımız zaman yüzlerce ve belki binlerce olay var hayatımız boyunca kızdığımız ve üzüldüğümüz. Bir liste tutsak herhalde sayfalarca olur. Bir çok ansiklopediden kalın olur ayrıca.

Ama öfkemiz genellikle boş yere yükselir. Haklı olsakta olmasakta sakinlik en güzel şeydir.

Gerçek güçlü insan güreşte rakîbini yenen değil; öfkelendiği zaman sabrıyla öfkesine hâkim olan kimsedir. Hadisi Şerif

Öfke kontrol etmemiz gereken bir duygudur. Bu 5 şey ile öfkeni kontrol edebilirsin

[post_ad]


  • Öfke aklı ve mantıklı düşünmeyi engeller. Bu anda yapılması gereken öfkelendiğinizin farkına varmaktır. Öfkeli olduğunuzun farkına vardığınız an kızgınlığınız yerine sadece sorular kalır ve mantık tekrar kontrolü ele geçirir.
  • Öfkelendiğiniz an şunu düşünün; Öfkemden sonra pek çok kez özür dilemem gerekir ve belki de düzeltilemeyecek bir hataya sebebiyet verebilirim.
  • Seni öfkelendiren durumlardan uzaklaşmayı dene. Eğer öfken bir konu hakkında artıyorsa bunu daha sakinken tartış. Unutma sakinleştikten sonra pek çok kez pişman olacaksın.
  • Öfken kan şekerinle ilgili olabilir. Bu durumda kan şekerini kontrol ettir. Bir tartışmaya gireceksen bunu aç karnına yapma.
  • Öfke ile nefes ters orantılıdır. Öfkelendiğinde sık ve az nefes alırsın. Az nefes bedenin enerjisini azaltır. Öfkelendiğinde derin nefes al ve nefesine odaklan.


Sayfamıza abone olmayı unutmayın
Terk eyle gönül öfkeyi; geriye güzellik kalsın Reviewed by bilgierdemdir on 22:55:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.