Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Şu Kısacık Ömürde Mutlu Olmak Varken


Yarın; hepimizin düşüncelerinde yarın var. Yarın endişesi bizi korkutuyor. Yarın için yaşayıp duruyoruz. Öyle evet ama aslında gerçek yarının kesin olmadığı. Yarına çıkacağımız belli değil der eskiler hep. Bu bile bir endişe barındırır kendi içinde. Ama hayat ve o anı yaşamak hep zordur. Biz hep endişeler ile boğuşup dururuz.

[post_ad]
Mutluluk yarına ait değil.
O bir varsayım değil.
Mutluluk burada ve şimdi başlar... Salif Keïta
Dün bir diğer dert girdabıdır bizim için. Geçmişte yaşadığımız şeyler bizi üzer ve kızdırır. Ama hayat şu andan yani şimdiden ibarettir. Endişeler ve üzüntüler çoğunlukla şimdiye ait değildir. Geleceğe veya geçmişe aittir.

Şu kısacık ömürde mutlu olmak neden zordur. Çünkü mutluluğun önüne hep engeller koyarız. Düşünün bir kere bir milyara yakın insan günlük bir dolardan az harcıyor. 200 milyon insan barınma haklarından mahrum. 400 milyona yakın insan okuma yazma bilmiyor.

Şu kısacık ömürde mutlu olmak mümkündür. Önümüzdeki planları kaldıralım. Önümüzdeki zorluklarında kalktığını göreceksiniz. Huzur içinde yaşamak için tek ihtiyacımız olan huzura odaklanmış sakin bir akıl. İnanın çok zor bir şey değil.

İnsanlar hep şunu söylüyor. Emekli olunca köyüme yerleşeceğim veya egeye yerleşeceğim. Emekli olunca mutlu olacağım dünyayı dolaşacağım veya balık tutacağım. Bunu söyleyen insanlar büyük işlerde önemli noktalardaki insanlar. Hayatın bu endişe girdabı yüzünden mutluluklarını emekliliğe kadar ertelemişler.

Mutlu olmak için hayatınızın mükemmel olmasını beklemeyin. Çünkü olmayacak.
Mutlu olmak için planlarınızın tutmasını da beklemeyin. Planlar tutmayabilir.
Mutlu olmak için birilerinin sizi fark etmesini anlamasını beklemeyin. Herkesin derdi başından aşkın.
Mutlu olmak için dertlerin bitmesini beklemeyin. Dertler hayatın gerçeği
Mutlu olmak için televizyonda gördüğünüz o harika hayatları beklemeyin; onlar birer aldatmaca
Mutlu olmak sizin iç dünyanızla ilgilidir.
Mutlu olmanın önündeki en büyük engel yine sizsiniz.
POZİTİFE ODAKLANIN NEGATİFİ DÜŞÜNMEYİN.
Bugün kendinize bir iyilik yapın ve kendinizi affedin.
Şu Kısacık Ömürde Mutlu Olmak Varken Reviewed by bilgierdemdir on 19:35:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.