Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Farkındalık ile Kilo Vermenin 5 Yolu


Farkındalık; kısaca farkında olmak ve şu anı algılamak olarak özetlenebilir. Farkındalık düşüncesi budizme uzanır. Ayrıca sufiler ile de bağlantılıdır. Farkındalık kavramı dini bir kavram değildir. Kişisel gelişim alanında kullanılan bir kavramdır. Kişinin anı ve şimdiyi fark etmesi ile ilgili bir durumdur. Şimdiyi yaşamayı ve şu anı anlamayı hep unutuyoruz. Farkındalık basit olduğu kadar uygulaması bir o kadar zaman ve çalışma gerektiren bir uygulamadır.

Gerçek anlamda farkındalık ile kilo vermek mümkün mü. 20 kiloyu farkındalık tekniği ile verdiğimi rahatlıkla söyleyebilirim. Şimdi size uyguladığım bu 5 yöntemi anlatmak istiyorum.


Makarna sizi şişmanlatmaz. Şişmanlatan; sizin makarnayı ne kadar çok yediğiniz ile ilgilidir. Giada De Laurentiis


Başlamadan Önce >>> Farkındalık nedir video eğitim sadece bir dakika


1- Bedenini fark et. Bunun için, bir aynanın karşısına geçin. Şimdi, 3 derin nefes alıp verin. Şu ana odaklanın ve bedeninizi inceleyin. Eğer farkındalığa ulaştıysanız bedeniniz size yabancı gelecektir. Baktıkça hiç fark etmediğiniz ayrıntılar fark edeceksiniz. Şimdide kaldığınız sürece bedeniniz hoşunuza gitmeyecektir. Bu anda bilinçaltınıza bir mesaj gönderdiniz. Artık sağlıklı bir şekilde kilo vermeliyim.

2- Açlığını fak et. Bence en önemli farkındalık bu ve en çok işinize yarıyacak uygulamada bu. Diyete başladınız ve açsınız. Şimdi beyniniz otomatik pilotta size sürekli şunu söyleyecek açım ve sürekli yemek düşüneceksiniz. Ama açlık anınıza konsantre olun ve onu izleyin. Midenizdeki yangını, boğazlarınızdaki gerilimi ve aklın baskısını. Bunları tarafsız olarak farkındalık ile izleyin ve şunu zihninize söyleyin. Şu anda yeteri kadar yedim ve diyetime devam edeceğim.

[post_ad]
3- Anı fark et. Genellikle bu en zor olan aşama. Gelen tekliflere hayır diyebilmek. Ama anda kalarak size uzatılan bir cipsi veya çikolatayı ret edin. Biliyorum çok zor :) . Ret ettikten bir süre sonra aklım bana baya öfkeleniyor ama farkındalık ile başarabiliyorum.

4- Yemeği fark et. En büyük zayıflığımız farkındalık ile yemek yememek. İşte bu en büyük hatamız oluyor. Hızlı ve tıka basa yemeğe alıştıysak, doyma hissimizi hiç fak etmiyoruz. Farkındalık ile yemeğimize odaklanalım. Her tadı hissederek ve yavaş yiyelim. Göreceksiniz aslında karnınız diyet yemeği ile bile doyuyor.

5- Nefsi fark et. Yemek yemek size neyi ifade ediyor bilmiyorum. Ama çoğu insan gibi bende yemek yerken tad ve zevke odaklanıyorum. Yemek yemenin asıl temasından uzaklaşıyorum ve bu da beni daha çok yemeye itiyor. Şimdi ise yemeğin asıl amacına odaklanıyorum. Yemenin asıl amacı yaşamaktır. İnsan bedeninin ihtiyaç duyduğu protein, karbonhidratı ve vitaminleri vücuduna alması gerçek amacıdır. İşte burada hepimiz yemeği bir şölene çeviriyoruz.
Doğru olan ise az ve öz yemekte gizlidir.

"Unutmayın aşırılık her zaman kötüye götürür."

Bu tekniklerin yanı sıra bir diyet uzmanı ile görüşüp doğru beslenme ve diyet programınızı almayı unutmayın. Diyeti doğru yapmak bedeninize sağlık getirir.


Farkındalık ile Kilo Vermenin 5 Yolu Reviewed by bilgierdemdir on 21:18:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.