Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Kişisel Gelişim Kitapları Size Faydalı Olur mu?


Kişisel gelişim nedir ile başlayalım. İnsan aklını ve düşüncelerini yönetebilen ve kararlarını kendi alabilen ve bunları değiştirmekte özgür olan canlıdır. Fakat ne yazık ki pek çok insan bunu yapmaz veya yapamaz. Kişisel gelişim, aslında kişinin kendini keşfetmesini sağlar. Kişilik bulmacasında insan, pek çok kez bir yanılgıya düşer. Gerçek anlamda, kişilik ve kişi aynımıdır. Burada psikoloji devreye girer ve bunun 3 adı olduğunu söyler

İD bilinç dışı (bilinçaltı)
EGO (kişilik) (yani siz)
Süper EGO (Ailen Toplum kuralları Din kuralları vb...)

İşte kişilik bilmecesi içinde debelenip dururken insan; bilim adamları şunu da ekledi. Kararları kişi almıyor. Tamamen bilinç dışı ile ilgili bir durum. Bilinç dışı kararlarınızı çoktan almış ve size sadece kendiniz kararları alıyormuş gibi yapmak kalıyor.

Kişisel gelişim; bu bilmecelerle dolu kişilik dünyasında 3 şeyi hedefler.

Kişiliğini keşfetmeyi,

Yapabileceklerini keşfetmeyi, 

Bunları yükseltmeyi ve kendini aşmayı,

Kişisel gelişim kitapları da aslında aynı şeyi hedefler. Ama asıl sorun kişisel gelişim kitaplarında kimleri okumanız gerektiğidir. Çok fazla kişisel gelişim kitabı okuyan biri olarak
fark ettiğim ilk şey bir süre sonra tüm yazarlar aynı şeyleri tekrar etmeye başlıyorlar.

fark ettiğim ikinci şey ise (bence en önemlisi) yabancı kaynaklar türk kaynaklara etki ediyor. Kısaca bazı yazarlar, yabancı bazı yazarları sadece taklit etmek ile yetiniyorlar.

fark ettiğim üçüncü şey ise bir kişisel gelişim kitabı sizde heyecan, motivasyon sağlayamıyor ve hedef koymanızı sağlayamıyorsa ne yazık ki, o kitaptan aklınızda çok fazla şey kalmaz.
[post_ad]
Popüler yayınlar ile başlayabilirsiniz. bu yayınları en çok satan 10 kişisel gelişim kitabı diyerek aratabilirsiniz.

Burada bir yazar veya bir kitaptan çok bir yöntem öneriyorum. Popüler yabancı kişisel gelişim yazarları ile de başlayabilirsiniz. Benim okumaktan en çok zevk aldığım kitaplardan biri ise
Incognito - Beynin Gizli Hayatı - David Eagleman

Her şey ilk adımı atmak ile başlar. Kişisel gelişim kitapları size yardım edebilir. Ama insanlar yardım ararken, çok önemli bir kaynağa bakmayı unutuyorlar. Bu kaynak, pek çok kişisel gelişim kitabından ve hatta pek çok bilginden daha üstün bir kaynak. Bu kaynak uzakta değil . İçinizde ve EVET İÇ SESİNİZDİR. Onu dinlemeyi öğrenmelisiniz. Çünkü o pek çok kaynaktan beslenir ve hep sizin için çalışan bilinçaltına bağlıdır.

İnsan ne kadar yükselirse, gönlü o kadar alçalmalıdır.
İnsan ne kadar başarırsa, içindeki kibiri o kadar yenmelidir.
İnsan ne kadar kazanırsa, elindekini o kadar paylaşmalıdır.
La Edri


Kişisel Gelişim Kitapları Size Faydalı Olur mu? Reviewed by bilgierdemdir on 22:15:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.