Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Bozuk Moralinizi Düzeltmenin 5 Yolu



Moraliniz bozukken, hiç bir şey yapmak istemezsiniz dahası mutsuz ve huzursuz hissedersiniz. Mutluluk hayatımızın en güzel kişisel gelişim hediyesidir. Mutlu olmak gerçekten çok değerlidir. Fakat genellikle o ayarı bir türlü yakalayamayız.

Anlıyoruz; Hayat gerçekten stresli ve size vaat edilen dünya verilmedi. Televizyonlarda izlediğiniz ve kolay yoldan kazanılan paralar gösterildi. Ama gerçekte 8 veya 10 saat çalışmanız, ay sonunu planlamanız ve borçları ödedikten sonra kalan para ile geçinmeniz gerekiyor.

Hayatın düzeni bu şekilde ve bunun için yapılacaklar sınırlı. Fakat sizin için yapılacaklar sınırlı değil. Siz sınırlarınızı keşfettikçe harika şeyler başarabilir ve ilerleyebilirsiniz.

Peki Moralinizi düzeltmek için 5 yol nedir.

KEŞFEDİN. Neden dünya üzerinize geliyor. Neden bütün bunlar sizi buluyor. Neden diye sormaya başlayabilirsiniz. Lütfen sorularınız üzerinde düşünün. Moralinizi bozan etkenleri keşfedince göreceksiniz ki aslında boşuna kafayı takıyorsunuz.

KABULLENİN. Pek çok insanı depresyona iten etken moral bozuklukları ile başlar. Stres bedeni yorar ve güçsüz bırakır. Yapmanız gereken yaşanan olaylara içten bir EVET demek ve kabullenmektir.

MÜKEMMELLİK diye bir şey yok. Bir kralın bile hayatı mükemmel değil. Televizyonda toz pembe gösterilen hayatların sonu hep hüsran. İki elin parmaklarınıza bakın eğer mükemmel bir simetri ile olsalardı. Ellerimizi doğru düzgün kullanamazdık. Yüzümüzün iki tarafı mükemmel değil simetrik olarak farklı yine. Hayatınız mükemmel olamaz ama onu harika yapmak elinizde.
[post_ad]
AFFEDİN önce kendinizden başlayarak her yaşanan şeyi affedin. Bunu söylediğimde şöyle bir tepki alıyorum. Çok kötü bir şey yapsada mı affedelim. Evet diyorum çünkü ömür boyu onun düşüncesini zihninde taşıyamazsın. Zaten Affetmek bir süre alır. Bir ay, bir yıl veya daha çok ama sonunda affettiğinde görürsün aslında boş boşuna üzmüşsün kendini...

MÜCADELE EDİN. hayat bir arena. Evet kılıçlarımız yok ama yine de bazen mücadele en önemli etken. Pes etmeyin. Kaybeden insan VAZGEÇTİĞİNDE KAYBEDER. her gün yeni bir gün ve yeni olasılıklar ile yüklü. Onun için güzel bir kahvaltı yapın ve işlere koyulun....


Bozuk Moralinizi Düzeltmenin 5 Yolu Reviewed by bilgierdemdir on 10:03:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.