Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Sakin Olmak Zor mu? Bu 5 Taktiği Deneyin


İnsan olarak en önemli yanımız, duygularımızı kontrol edebilme yetimizdir. Duygularımızı kontrol ettiğimiz sürece sakinliğimizi koruyabilir ve doğru kararlar verebiliriz. Sakin kalmak bazı durumlarda çok zordur. Bazı şirketlerin çalışanlarından beklediği en önemli yetenek,sakin kalmaktır.

Peki sakin kalmak bu kadar önemliyse biz bunu başarabiliyor muyuz? Tabii ki hayır çoğu zaman sakin kalmayı başaramıyoruz.

Bu 5 taktikle sakinliğinizi koruyun.

Derin bir nefes alın ve iç dünyanıza yönelin ortamdan uzaklaşın. Bunun için meditasyon yapın veya dua okuyun. Sakinleşin ve derin nefesler alın. Nefes alışverişinize konsantre olun. Düşüncelerinizi durdurun. İçeride çılgına dönmüş egonuzu sakinleştirin ve sakinleşene kadar karar vermeyin. Çünkü vereceğiniz karar sizi sıkıntıya sokabilir.

Bir kitap okuyun. Yapılan araştırmalar 5 dakika kitap okumanın panik haline çok iyi geldiği ve insanı sakinleştirdiği kanıtlanmış. Olaya dahil olmadan önce bunu deneyebilirsiniz.

En kötü senaryoyu düşünün ve kendinize sorun "daha  başka ne olabilir ki". Yapılan araştırmalar kötü senaryo düşününce ve bunu gerçekmiş gibi yaşayınca, panik halinin ortadan kalktığını gösteriyor.

Sizi sakinleştirecek bir dostunuzla konuşun. Size akıl verecek ve durumunuza pozitif yaklaşacak birini bulun. Olaylara olumlu bakmaya başladığınız an her şey düzelecektir.

Pozitif olun. Yapılan araştırmalar pozitif insanların panik durumlarında sakinliğini koruduğunu gösteriyor. Bu durumlarda sakin kalan insanların %80 den fazlası pozitif görüşe sahip. Fakat burada ince bir çizgi var. Pozitif olun, pozitifmiş gibi yapmayın. Kısaca olumlu düşünmek yaşam tarzınız olsun.
[post_ad]
Kişisel Gelişim Sitesi - Bilgi Erdemdir


Sakin Olmak Zor mu? Bu 5 Taktiği Deneyin Reviewed by bilgierdemdir on 09:46:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.