Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Zihnini Bu Beş Teknik İle Özgür Bırak



Zihnimiz özgür değil. Gün boyunca pek çok düşünce ile meşgul ve iç dünyamızı tamamen kontrol eden bir ilizyon ile yaşıyoruz. Bu ilizyondan kurtulmak için an içinde kalıp geçmiş ve gelecek kaygılarından uzaklaşmak gerekiyor.

Aklınızı özgür bıraktığınız zaman o artık sizinle uğraşmayacak. Akıl serbest bırakıldığı zaman huzur ve mutluluk kendiliğinden sizi bulacak.

Zihin ruhunuzun bir yansımasından başka bir şey değildir ve tüm yansımalar gibi huzursuzdur...
- Bilgi Erdemdir

Bu 5 tekniğe bir göz atalım...

AFFET

Sakince geçmişinizden arının ve bunun tek bir yolu var " affetmek". Şimdi derin bir nefes alın ve geçmişte yaşanan her duyguyu ve her anı sevgiyle affedin. Bu kötü anılarınız canlanırken acı duyabilir ve çok üzülebilirsiniz. Ama her anıyı canlandırdığınızda kalp bölgenizden gelecek bir sıcaklık ile "AFFEDİYORUM" deyin. Sevgi ile affediyorum. Anılar her geldiğinde bunu söyleyin. Göreceksiniz sizi üzen anılar artık etkisini yitirecek ve siz huzurlu olacaksınız.
>>>Affetmek için 5 neden

KONTROL

Kontrol fikri yaşananlar üzerinde etkisizdir. Kısaca çevremizde olanları kontrol ettiğimize olan inancımız yanıltıcı ve tehlikeli bir ilizyondur. Bu durumda çevremizdeki akışa odaklanmalıyız. Yoksa zihnimizi serbest bırakamayız. Fakat yine de kontrol etmemiz gereken şeyler vardır. Bunlar duygularımızdır. Öfke, kaygı, nefret, keder gibi duyguları kontrol etmeliyiz. Duygularımızı kontrol etmek zihnimizde doğru ve güzel duygulara odaklanmaya ve zihni özgür bırakmayı sağlar.

DİSİPLİN

Zihni serbest bırakmak için bedeni disipline etmek gerekir. Yoga, koşu ve diğer antreman şekilleri ile bedeni harekete geçirmek zihni arındırmanın ve serbest bırakmanın en iyi yollarından biridir.
[post_ad]
FARKINDALIK

Farkındalık teknikleri ile zihni tamamen serbest bırakabilir ve zihnimizi özgür kılabiliriz. Farkındalığımızı arttırmalı ve Şimdi yani an içinde kalmayı öğrenmeliyiz.
>>>Farkındalık teknikleri

DUA, MEDİTASYON ve OLUMLAMA

Duaya (Namaz, Esma-ül Hüsna Dua) ve Meditasyona yönelebilirsiniz. Amaç zihnimizi yükseltmek ve bedenden ve çevremizden uzaklaşmaktır. Her ikisini de yapabilirsiniz. Asıl amaç zihni dinlendirmek ve ona huzur yüklemektir. Duanın belli bir titreşimi vardır. Bu titreşim insan bedenine ve zihnine huzur verir. Belli kelimelerin su üzerinde etkilerini araştıran Masaru Emoto güzel söz ve düşüncelerin su moleküllerine harika etkilerde bulunduğunu ispatlamıştır. 
>>> Düşünce gücü üzerine 
[post_ad]
Bilgi Erdemdir - Kişisel Gelişim Sitesi


Zihnini Bu Beş Teknik İle Özgür Bırak Reviewed by bilgierdemdir on 15:12:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.