Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Serbest Bırakmak için Meditasyon Tekniği


Farkında mısınız? Şu an bu yazıyı okurken bile gerginsiniz. Bedeniniz gergin ve belki oturduğunuz yerde ayağınızı sallıyor veya bir elinizle bir şeyler çeviriyorsunuz. Şu an bedeninizi sıkıyorsunuz. Evet bildiğimiz şekilde bir yumruğu sıkar gibi tüm bedeninizi sıkıyor ve geriyorsunuz. Bunun ana sebebi endişeleriniz ve negatif duygularınız.

Şimdi anlatacağımız teknik ile rahatlayacak ve bedeninizi serbest bırakacaksınız. Bu teknik basit ve her yerde her istediğiniz an uygulayabileceğiniz bir teknik. Gerginliğinizi azaltmak için bu tekniği uygulayabilirsiniz.

Endişe ve güvensizliklerine gülümse. Kuruntularına komik şeyler olarak bak. İlkinde zor gelecektir; ancak zamanla alışacaksın. - Paulo Coelho

1- Serbest pozisyon alın

Ellerinizin ve ayaklarınız rahat olduğu bir pozisyon alın. Ayakta serbest bir duruş ile bekleyin.
Şu ana "şimdiye" odaklanın ve nefese odaklanın. Nefesinizi  sakince alıp verin.

2- Yumruklarınızı sıkın

Ellerinizi düz olacak şekilde ileri uzatın ve yumruklarınızı çok güçlü bir şekilde sıkın. Bununla birlikte dizlerinizi hafifçe bükün ve çökmeye yakın bir pozisyon alın. Tüm vücudunuza odaklanın ve bedeninizi gerin. Negatif düşüncelerinize odaklanın. Tüm negatif duygularınızı düşünün.
[post_ad]
3- Negatif düşünceyi bedenden uzaklaştırın

İki veya üç dakika kadar yumruklarınız sıkılı kaldıktan sonra tüm bedeninizi serbest bırakın ve serbest pozisyonda el ve ayaklarınızı sallamaya başlayın. Bunu yaparken hiç bir şey düşünmeyin ve sadece yaptığınız hareketlere odaklanın. Tüm bedenin gevşediğini hissedene kadar bu hareketleri yapın. Unutmayın hiç bir şey düşünmeyin sadece hareketlere odaklanın.

4- Rahat bir pozisyon alın

Şimdi 3 kere derin nefes alıp verin ve bu meditasyon tekniğini bitirin. Şu anda nasıl hissediyorsunuz durumunuz ile ilgili bir gelişme var mı. Kendinizi hala gergin hissediyorsanız süreyi uzatıp tekniği tekrarlayın ta ki gevşeyene kadar.

Kişisel Gelişim Sitesi - Bilgi Erdemdir


Serbest Bırakmak için Meditasyon Tekniği Reviewed by bilgierdemdir on 13:47:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.