Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Mutlu İnsanların Yapmayacağı 9 Küçük Şey



Mutlu insanlar kimdir? Bence mutlu insan şu anın değerini iyi bilen insandır. Hayatın ve kendinin farkında olan kişidir. Mutlu insan kendini ve hayatı keşfetmekten zevk alan insandır.

Gerçekten hayat zor ve çoğu zaman kötü şeyler başımıza gelebiliyor. Ama gerçek mutluluk güneşli bir günde her şeyin mükemmel olduğu bir yer değildir. Yağmurlu bir günü mutlu yaşayabilen insanlar mutlu insanlardır.


Mutlu İnsanların Yapmayacağı 9 Küçük Şey Nedir?

Homurdanmazlar

Huysuz değillerdir. Eğer trafik yoğunsa radyo açıp müziğin keyfine varırlar. Sadece trafik için değil küçük terslikleri kafaya takmazlar. Çoğu insan küçük olayları bir krize çevirir ve sonunda hem kendilerine hem başkalarına zarar verir.
[post_ad]
Kendilerini Mutsuz Hissetmezler

Çünkü bunun için bir sebep yoktur. Gerçekten çoğu zaman kendimizi boş boşuna kötü ve mutsuz hissediyoruz. Çoğu zaman çaresizmişiz  gibi hissediyoruz. Ama gerçek şu ki kendini keşfetmiş insanlar bu şekilde düşünmez. Çünkü sorunları çözmek hayatın bir şeklidir.


"Mutluluk belki de her yerdedir ve görebilenlere görünen bir renktir sadece".

Fırsatları Heba Etmezler (boşuna harcamazlar)

Bazı fırsatlar hayatınızda bir kere karşınıza çıkar ve bazen bu fırsatlar sadece sizi mutlu etmek için ortaya çıkarlar. Eğer bir arkadaşınız eğleneceğiniz bir yere çağırıyorsa onunla gidin. Kısaca önünüze gelen fırsatlara evet deyin...

Fazla Kafayı Takmazlar.

Çoğu zaman problemleri kafaya çok takarız. Genellikle çözümden çok soruna odaklanmış bir vaziyetteyizdir. Hatta problemin kendisini o kadar çok büyütürüz ki tüm hayatımızı kaplar. Mutlu insanlar bunu yapmazlar. Problemler göründüğünden küçüktür ve çoğu kendiliğinden çözülür. Bizim yapmaya çalıştığımız her şeyi kontrol edebileceğimize olan inançtır. Ama bu sadece yanıltıcı bir ilizyondur.

Şimdiyi İyi Değerlendirir ve Mutlu Olurlar.

Kısaca hayatın tadını çıkarırlar. O an ne getirdiyse onunla mutlu olmayı bilirler. Güneşli bir havada parkta dolaşıp güneşin tadını çıkarırken yağmurlu bir havada kahve içip yağmuru izlerler. Onları geçmişte yaşarken göremezsiniz. Gelecek için kaygılanırkende öyle...

Bencil Hareket Etmezler.

Hayatın herkes için olduğunu bilirler. Çoğumuza göre sadece bizim mutluluğumuz önemlidir. Onlara göre ise hayat paylaşılacak ve deneyimlenecek bir yerdir. Asla önce ben demezler...

Kesin Olacak Gözüyle Bakmazlar.

İnsanların yaşadığı hayal kırıklıklarının başında beklentilerinin olmaması vardır. Hayatta hiç bir şeye kesin olacak gözüyle bakmayın. Hayatı akışına bırakın. Hiç bir şeyin garantisi yok.

Asla Ertelemezler.

Bugünün işini yarına bırakmazlar. Mutluluğu ve huzuru asla ertelemezler.

Kontrolün Sadece Bir Yanılgı Olduğunu Bilirler.

Neyi kontrol edebiliriz. Kendimizi mi başkalarını mı olacak olan olayları mı. Hayat kendi içinde milyonlarca hatta milyarlarca olasılık barındırıyor. Kuantum fiziğine göre bir anda (şu an içinde) yaşananan hiç bir şey bir daha tekrar edilemez. AN eşsizdir. Şu an eşsizdir. HAYATINI kontrol edemezsin ama onu sever ve güzelleştirebilirsin.


Kişisel Gelişim Sitesi - Bilgi Erdemdir
Mutlu İnsanların Yapmayacağı 9 Küçük Şey Reviewed by bilgierdemdir on 14:05:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.