Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Hayatın Kağıt Oyununa Benzeyen 5 Yanı



Hayat pek çok şeye benzeyebilir. Satranç, tavla, saklambaç, yakar top ve kağıt oyunları olabilir. Çünkü hepsi hayatın içinden çıkan eğlenceli oyunlardır. Hayatı en çok kağıt oyununa benzetebiliriz. Kağıt oyunları elinizde ne olduğu ve nasıl oynadığınızla ilgilidir.

Gerçek kumarbaz, kaybetmeyi göze alamadığı şey için kumar oynamaz.
Orson Welles
Hayatı anlayabilmek için bazen hayatın oluşturduğu oyunlara bakmak gerekir. Bu 5 şey size hayatın bazen kağıt oyunlarına nasıl benzediğini anlatabilir
[post_ad]
1- Elin iyi ise en iyisini oyna

İyi kağıtlar geldiyse doğru ve iyi hamleler yap. Unutmayın insanlar genellikle iyi ellerde kötü ellerden daha çok kaybederler. Kısaca hayat size güzel fırsatlar verirse bunu iyi değerlendirin. Unutmayın hayat bazen ikinci bir fırsatı vermeyecek kadar cimridir.

2- Elindeki kağıtların potansiyelini iyi tespit et.

Kağıtları iyi analiz et ve potansiyellerini sonuna kadar kullan. Bazı insanlar önlerine çıkan küçük fırsatları doğru kullanıp büyük başarılar elde edebiliyor.

3- Oyunun kurallarını iyi öğren ve en iyisi ol

Kısaca eğer oyunun kurallarını iyi bilmiyorsan kazanman pek mümkün değil. Eğer kazanmak istiyorsan kuralları iyi öğren. Hayatın kurallarını öğrenmek için ise bolca kitap okumak gerekir. Doğru kişilerden hayat derslerini dinlemek gerekir.

4- İlk el kaybettiysen ikinci el var

İnsanlar hemen kazanamaz. İlk el kaybedersin ikinci el kazanırsın. Hayatta böyledir. Denersin ve başarılı olamazsın. Tekrar dene ama bu sefer olaylara farklı yaklaş.

5- Tecrübe kazanmak için büyükler masasında oynamalısın.

Bence en büyük hata insanların aynı şeyleri deneyerek başarılı olmaya çalışmasındadır. Eğer tecrübe kazanmak istiyorsan senden daha bilgili ve tecrübeli insanlar ile iş yapmalısın. Kısaca büyükler ligine girmek istiyorsan büyük düşünmelisin...

Bonus

Poker yüzü

Elini kimseye gösterme ve durumunu kimseye belli etme. Çünkü kazanacak elin hangisi olduğunu belirleyecek en önemli şey duygular olacaktır. Kim duygularını en iyi saklar ve rakibini tanımlar ise o kazanacaktır.


Hayatın Kağıt Oyununa Benzeyen 5 Yanı Reviewed by bilgierdemdir on 17:34:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.