Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Büyük Şehirler Küçük İnsanlar?



Bize ne oldu böyle, evet hepimize ne oldu. Neden anlayıştan, sevgiden uzaklaştık. Neden birbirimize düşmanca bakar olduk. Kocaman binalarda oturuyoruz. Uzun asfalt yollarda birbirimizden nefret ederek araba sürüyoruz. Neden anlayışımızı yitirdik. Dünya her geçen gün renklerini yitiriyor ve gri bir tona bürünüyor. Peki hayatımızı metal bir dünyaya dönüştüren etkenler neler.

Çevrenizde yaşlı kişilere sorun şöyle diyeceklerdir "hayat artık çok zor". Ne oldu ki o Amerikan filmlerindeki kötü dünyaya taşındık. Hani o anlayıştan uzak kendini düşünen canlılara döndük. Amerikan filmlerinde basit bir bürokratik durumda bile insanlar birbirine yardım etmezdi. Anlayıştan uzaktılar. Kuralların arkasından izlerlerdi sizi...

Gün geçtikçe metal bir yapıya sahip oluyoruz. Acımasız, soğuk ve duyarsız bir yapıya. İnsanlar birbirlerine düşmanca bakıyorlar. Peki bu dünyayı değiştirecek nedir sizce? Biraz daha anlayış değil mi? Şehirler her geçen gün büyüyor. Dev gökdelenler dikiliyor. Büyük Avmler her köşeye kuruluyor. Ama insanlar ruhlarını yitiriyor. İnsanlar kendilerine ve hayata olan inançlarını yitiriyor. Telefonlar akıllandıkça insanlar aptallaşıyor...

Kimse artık yüreğini dinlemiyor. Kimse gerçek anlamda gülmüyor. Her kelimenin altında bir iğneleyici söz mevcut artık. Kolaylıkla söyleyebilirim İnsanlık ölüyor ve yerini robota benzer şeylere bırakıyor.

Filmlerde izlediğimiz senaryolar bir yerde gerçek. Makinalar ve robotlar dünyayı ele geçirdi ve Bence insan olduğunuzu kanıtlamanız gerekiyor. İşte O beş insanca hareket...
[post_ad]
Bir insana hiç bir çıkarın olmadan yardım ediyorsan İNSANSIN.

Dürüstçe yaşıyor ve dürüstlüğün aptallık değil erdem olduğunu biliyorsan İNSANSIN.

İnsanlara ve İnsanlığa değer veriyorsan ve muhtaç olana yardım ediyorsan İNSANSIN.

Her canlının yaşama hakkına saygı duyuyor ve her canlıya değer veriyorsan İNSANSIN.

Çıkarlarınla değil Yüreğinle hareket ediyor ve doğruyu öğütlüyorsan İNSANSIN.

Ekleyebileceğiniz çok şey var ama bence bunlar kesinlikle olmalı bir insanda...

Bu gün teknoloji gelişiyor ve şehirler büyüyor. Her gün yeni bir teknoloji ile buluşuyoruz. Ama bunun aksine insanlar geriliyor. İnsanlık geriye gidiyor. Daha acımasız ve daha soğuk oluyoruz. Buna dur diyecek olan sensin. Eğer dünyayı değiştirmek istiyorsan bunu kendini değiştirerek başlaman gerekiyor.

İnsan yaşamında üç önemli şey vardır: Birincisi iyi insan olmaktır, ikincisi iyi bir insan olmaktır, ve üçüncüsü iyi bir insan olmaktır. 
- Henry James

Bilgi Erdemdir - Kişisel Gelişim Sitesi
Büyük Şehirler Küçük İnsanlar? Reviewed by bilgierdemdir on 10:56:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.