Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Basit Bir Soru Cevabı Bulabilecek misiniz?




Soru dediğim gibi basit

Aptallar dünyasında, Akıllı mı olmak istersin? Yoksa Akıllılar dünyasında, Aptal mı?

Bu soru da nerden çıktı demeyin, mantığınıza en yakın olan cevabı verin. Üzerinde düşünebilirsiniz. Şaşırtmalı bir soru değil. Sizce hangisi size göre daha mantıklı, düşünün ve ona göre cevap verin.

Sorunun cevabını verdiyseniz, okumaya devam edin. Pek çoğumuz şu cevabı veririz "aptallar dünyasında akıllı olmak" ve bazılarımız ise diğerini seçeriz. Ama neden seçtik şimdi bu iki dünyayı gözümüzde canlandıralım ve bakalım gerçekten ne seçmişiz.

İlk sorudan başlayalım.

Diyelim ki aptallar dünyasında akıllı oldun. Herkesten çok daha fazla şey bilecek ve herkesten daha çabuk olayları idrak edeceksin. Fakat sonuçta seni anlayacak akıllı insanlar yok. Onların sorunları ile boğuşacak ve çoğu zaman kimseye derdini anlatamayacaksın. Tüm hayatın bir kabusa dönecek. Çünkü çoğu insan kendinden başka bir şey düşünmeyecek. Doğayı düşünmeyecek, insanlığı düşünmeyecek, fakirleri düşünmeyecek ve en kötüsü düşünmediklerini bilmeyecek ve her şeyi bildiklerini sanacaklar.

"Aptal olduğunun farkına varan aptal,artık aptal sayılmaz."  

- Dostoyevski


Diğerine bakalım şimdi.

Akıllılar dünyasında aptal olurdum. Evet benim seçimim bu, çünkü herkes birbirlerinin sorunları için çözüm bulmaya çalışacak. Seni daha iyi etmek için uğraşacaklar. Doğanın aslında Allah'ın insanlığa bir emaneti olduğunu bilecekler. İnsan olmanın değerini bilecekler ve en güzeli birbirlerine anlayış içinde olacaklar. Bilecekler ki bilgi sınırsızdır ve hiç bir canlı her şeyi bilemez.

Şimdi asıl sormak istediğim soruya gelelim.

Sizce biz hangi dünyada yaşıyoruz?..
Basit Bir Soru Cevabı Bulabilecek misiniz? Reviewed by bilgierdemdir on 09:55:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.