Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Zor Durumlarla Baş Etmenin 7 Yolu



İnsan; zor bir durumda kaldığında ya da büyük bir problemle karşılaştığında, ilk yaptığı şey söylenmek ve şikayet etmektir.

"Neden benim başıma bu geldi? Ben ne yaptım ki? Zaten hep benim başıma gelir böyle şeyler".

Genellikle bir panik veya depresyon yaşar. Bırakın duruma müdahale etmeyi, o anda yerinden kımıldayamaz.

Fakat istesek de, istemesek de böyle durumlarla karşılaşırız.

Hayatımızın önemli bir bölümü zorluklarla geçer. Bu zorluklarla baş etmek için yapmamız gereken en önemli şey doğru yaklaşım yöntemleri keşfetmektir.

Bu 7 yöntemin işinize yarayacağını düşünüyorum.

1- Panik yok.

Kötü bir olay olduğunda daha kötüsü, sizin olayı daha berbat hale getirmenizdir. Panikleyip, olaya müdahale yerine köstek olursanız, olay daha berbat bir hal alacaktır.

2- Önce analiz et.

Mesela cüzdanınızı kaybettiniz. Olayı analiz edin. Yapılacakları düşünün. Belki bir yerde unuttunuz. Olayı analiz etmeden kesinlikle panik içinde müdahale etmeyin. Her kötü ve zor durumu önce analiz edin.

3- Çözüme odaklanın.

Soruna odaklanan insanlar (panik halinde ne yapacağını düşünenler) genellikle sadece üzülmekle kalırlar. Çözüm odaklı olun ve çözümler üretin.
[post_ad]
4- En kötü senaryoyu düşünün.

Olabilecek en kötü şeyi düşünün ve bu biraz paniğinizi azaltacaktır. Kötü bir durumda sakinleşmek en önemli şeylerden biridir.

5- Güveneceğiniz birilerinden yardım isteyin.

Belki daha önce başka arkadaşınızın başına bu durum geldi. Ondan yardım ve fikir isteyin. Zor durumlarda arkadaşlarınız size yardım edebilir. Denemekte yarar var.

6- Asla mücadeleden korkmayın ve vazgeçmeyin.

İş yeri olsun, hayat olsun zorluklarla baş edeceksiniz. Hayatın kuralı bu. Mücadeleden kaçmayın. Korkak davranmayın. Cesur ve mücadeleci olun.

7- Değiştiremeyeceğiniz şeyler için sabırlı olun

İşin sırrı burada. Eğer sabırlı olursanız çözülmeyecekmiş gibi duran problemler çözülecektir. Zaman her şeyin ilacıdır.

Kişisel Gelişim Sitesi - Bilgi Erdemdir

Benzer Konular:


Zor Durumlarla Baş Etmenin 7 Yolu Reviewed by bilgierdemdir on 14:50:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.