Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Şükretmek Ne Kadar Zor Olabilir Ki?



Gün geçtikçe hayat daha zorlaşıyor. İnsanlar daha acımasız ve bencil oluyorlar. Her geçen gün birbirimizden kopuyor ve uzaklaşıyoruz. İşte hayat bizi bu kadar zorlarken şükretmek aklımızın ucuna bile gelmiyor. Şöyle düşünüyoruz, mutluluk; minnettarlık ve şükür duygusunu sağlar. Yani mutlu insan şükreder. Aklınızdan mutlu insan tanımını yapın. Evet şimdi, "mutlu insan" sizce kimdir?

Bazılarınız şöyle sıraladı tahminimce...
Evler, arabalar, güzel bir eş, dolgun maaş veya iş, önemli mevkiler. Evet mutluluk için bunlar bir basamak olabilir. Ama mutluluğun asıl kaynağı elinde olanlarla mutlu olmaktır.

Hepimize bir algı operasyonu uygulandı. Basit ama etkili bir oyundu bu. Herkes için bir ilüzyon yaratıldı. Bilerek veya bilmeyerek yapıldı bu. Adı "zengin ve ünlü olacaksınız". İnsanlara, özellikle çocuklara zengin ve ünlü olmak aşılandı. Televizyonlarda pop starların, ünlülerin, topçuların ve zenginlerin hayatı gösterilip durdu. Bu insanların mutlu olmasının tek yolunun zengin olmaktan geçtiğini düşündürdü. Özellikle 80 kuşağı ve sonrası bu ilüzyondan çok etkilendi. Ünlü ve zengin olmak kötüdür demiyorum sakın yanlış anlamayın. Söylemek istediğim zengin ve ünlü olmak tek odağınız olmamalıdır.
[post_ad]
Zengin olacağına şartlandırılmış bir nesil var. Zengin olursa mutlu olacak. Zengin olursa şükredecek ve yaşamı fark edecek bir nesil. "Zengin" güzel bir kelimedir ama nedense aklımıza ilk maddiyat gelir. Zengin insan deyince kıyafetine, arabasına ve evine bakarız. Gerçek zenginlik kişilikten gelir. Kralları önünde diz çöktürür bu zenginlik. Gerçek zenginlik inançtan ve iyilikten gelir.

Şimdi neden mutsuz olduğunuzu biliyorsunuz. Bu basit bir sebepten dolayı vaat edilen ama verilmeyenden dolayı. Zengin olamazsınız demiyorum. Zengin olana kadar mutluluğunuzu engellemeyin. Mutluluğunuzu insanlara veya paraya bağlamayın. Şükreden insan mutlu insandır. Şükrederseniz mutlu olursun. Elinizde olanlara şükredin, verilenlere şükredin. Sağlığınıza ve sevdiklerinize şükredin.

Şimdi etrafınıza bir bakın ve şükredin. Bir adam tanıyorum kazada bir gözünü kaybetmiş. Bir gün bir konuşmada Allah diğer gözümü almadığı için her gün şükrediyorum dedi yoksa nasıl kitap okurdum. Önce şaşırdım. Sonra ise derinlere baktım. Onun bu sözünün altında o kadar derin ve acı dolu bir deneyim vardı ki ne diyeceğimi bilemeden bir süre baktım. Sonra haklısın diyebildim. Sen tek gözünle şükrederken biz iki gözümüzle başkalarının gözünü çıkarmaya çalışıyoruz.

Şükretmek için şükredin. İnanın mutlu olacaksınız. Bu ilüzyondan kurtulun. Bu zengin ve ünlü olacağım takıntısından... Nefes aldığınıza şükredin. Verilenler için şükredin. Minnettar olun. Bu duygu sizi huzurlu kılacaktır. Elinizde olanlara şükredin.

Bu sözler size bir şey ifade etmiyorsa tek gözünüzü kapatıp bir yazı okuyun o zaman ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Kişisel Gelişim Sitesi - Bilgi Erdemdir
Benzer Konular:

Şükretmek Ne Kadar Zor Olabilir Ki? Reviewed by bilgierdemdir on 16:40:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.