Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

İnsanı Çileden Çıkaran 9 Durum


Sakinim! derin bir nefes alıyorum. Şimdi sakinleşiyorum.
Olmuyor değil mi?
Bazı durumlar vardır. Ne kadar teknik uygularsanız uygulayın işe yaramaz. Bazı durumlar bizi çileden çıkarır.

Yine de bu durumlarla baş etmek için olaylara objektif ve sakince yaklaşmak gerekir.

İşte insanı çileden çıkaran 9 durum.

1- Kişiliğinize hakaret ediliyorsa

Bu durum sizi çileden çıkarmaya yeter. Kişiselliğinize saldırı varsa yapacak en güzel şey karşıdaki kişiden veya ortamdan uzaklaşmaktır. Eğer böyle bir şansınız yoksa sakin bir dille ona yaptığının ne kadar kötü ve yanlış olduğunu anlatmalısınız. Eğer olaya doğru şekilde müdahale ederseniz sonuçta pişmanlık duyacak kişi o olacaktır.

2- Haksızlığa uğradıysanız

Eğer haksızlığı uğradığınızı düşünüyorsanız, bu durum sizi çileden çıkarabilir. Sonunda istenmeyen şeylere sebep verebilir bu durum. O halde haksızlığa uğradıysanız sabırlı ve sakin olmayı başarmalısınız. Çünkü haklıyken haksız duruma düşebilirsiniz. Sabırlı olun ama mücadeleden korkmayın ve yılmayın...

3- İftira atıldıysa

Bence en kötüsü bu. İftira o kadar kötü bir şeydir ki sizi mahveder.
İftira, kılıçtan daha zalim bir silahtır, çünkü iftiranın açtığı yaralar hiçbir zaman kapanmaz. 
- Henry Fielding
Kesinlikle çok düşünmemek lazım. Hiç bir yalan uzunca süre saklanamaz. Sizi bilen zaten bilir. Tanımayan insanlar içinde çok kafayı takmamak lazım. İnsanlar birbirlerini çok çabuk karalayabiliyorlar. Bunun için siz ne kadar sağlam ve dik durursanız. İftiranın o kadar yalan olduğu ortaya çıkar.

4- Küçük düşürüldüyseniz

Beklemediğiniz bir anda veya bir toplumda küçük düşürüldüyseniz. Bu elbette sizi üzer. Ama yapmanız gereken en önemli şey sizi küçük düşürmeye çalışana gülüp geçmektir. Toplumda alay eden insan kendi egolarının kurbanıdır. Ona uyup sizde egoların kurbanı olmayın. Ona aldırmamak en büyük cezadır.

5- Değer verdiğiniz düşünce ve inançlarınızla alay ediliyorsa

İnsanlar genellikle kendi düşüncelerinden farklı bir düşünceyi kabul etmez ve alay ederek o düşünceyi basitleştirmek isterler. Düşüncelerinizle alay ediliyorsa bundan üzüntü duymayın. Şunu bilin çoğu bilim adamı düşünür ile de alay edildi. Fakat onlar dünyayı değiştirdi.
[post_ad]
6- Kullanıldıysanız

İnsanın en çok kullandığı şey nedir derseniz diğer insanlar diyebilirim. İnsan insanı kullanır ve işi bitince de bırakır. Kullanıldığını düşünüyorsan bu seni çileden çıkarabilir. İlk yapman gereken insanlara kendini kullandırmamayı öğrenmen ve en önemlisi "hayır" kelimesini kullanmandır.

7- Aldatıldıysanız

İnsanı en çok üzen ve çileden çıkartan şey aldatılmaktır. Bunu sadece ilişki bakımından düşünmeyin. Aldatılmanın ve kandırılmanın her türü kötüdür. Çözümü ise basittir. Doğru insanlara güvenin ve insanları tam olarak tanımadan onlarla ve kendinizle ilgili kararlar almayın. Vaatlere inanmayın ve doğru değerlendirmeler de bulunun.

8- Risk altındaysanız

Bu her türlü insanı çileden çıkarabilir. Çalıştığınız yerde veya evinizde ya da mahallenizde risk altındaysanız. Doğru önlemler alın. Eğer iş hayatınız riskli ise değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Ama önlem almazsanız sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsınız.

9- Değer verdiğiniz kişilerle alay edildiyse

Sevdiğiniz insanlar küçük görülür ve alay edilirse bu sizi çileden çıkarabilir. Toplum anlayışımız değişiyor ve galiba acımasızlaşıyor. Değer yargılarımız ve düşünce yapımız değişiyor. Sevdiğiniz insanlarla alay ediliyorsa tabii ki onları savunun. Ama bunu alay edenlerin yaptığı gibi değil medenice yapın ve onlara nasıl doğru insan olunuyor dersini verin. Gerçekten güzel ve doğru yaklaşırsanız. Suratınıza boş boş bakıp gidecektir. Onlara vermenizi bekledikleri tepkiyi vermeyin. Bunun yerine onlara düşünmeleri için doğruya davet edin. Kendinize inanırsanız pişman olacak olan onlar olur...

Kişisel Gelişim Sitesi - Bilgi Erdemdir

Benzer Konular:

İnsanı Çileden Çıkaran 9 Durum Reviewed by bilgierdemdir on 10:23:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.