Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Eleştirilmekten Korkmayın 5 Adımda Eleştiriyi Yenelim


Eleştirilmekten değil, eleştirilmemekten korkun. Çünkü eleştiri yoksa yaptığınız kayda değer bir şey de yoktur.

İnsanlar genellikle bilseler de bilmeseler de eleştirirler. Sizi, yaptıklarınızı, arkadaşlarınızı ve ailenizi eleştirirler.

Genel yapımız itibariyle eleştirilmek kötüdür gibi gelir. Ama eleştirilmek aslında harikadır!.. Çünkü birilerinin dikkatini çekmişsinizdir. Biliyorum kimse eleştirilmeyi sevmez. Ama eğer bu korkunuzu yenebilirseniz o zaman harika işler başarabilirsiniz.

Hadi gelin bu 5 adımda eleştiriyi inceleyelim

1- Objektif olun.

Bir şey mi ürettiniz veya bir pasta mı yaptınız :) fark etmez. Sonuçta insanların beğenisine bir şey koyduysanız, olumlu eleştiriler kadar olumsuz eleştirilere de göğüs gereceksiniz. Ama bunun için yapacağınız en güzel şey yaptığınız şeye objektif olarak bakmak. Böylece olumsuz bir eleştirinin yapıcı amaçla mı yoksa yıkıcı amaçla mı yapıldığını bilirsiniz.

2- İlk siz eleştirin.

Evet! Yaptığınız her ne ise ilk siz bakın ve eleştirin. Kendini eleştirebilen bir insan başkalarının eleştirilerinden korkmaz.

3- Eleştirinin detaylarına bakın.

Olumsuz eleştirileri yabana atmayın ve göz ardı etmeyin. Başkalarına bu eleştirinin kaynağı sorun. Eğer başkaları da aynı şekilde düşünüyorsa kesinlikle yaptığınız şeyi gözden geçirin.
[post_ad]
4- Vazgeçmeyin.

Eleştiriler dağ gibi olduğunda bile istediğinizi elde etmek için mücadele edin ve vazgeçmeyin. Göreceksiniz ki başarılı olacaksınız

5- Sonuçta eleştiri

Kendinize güvenin ve asla eleştiriler yüzünden yıkılmayın. Her eleştiriyi dinlemek zorunda değilsiniz. Unutmayın! Bazen tüm eleştiriler negatif olsa bile, kendinize güveniyorsanız, sonuçta başarılı olursunuz. Negatif eleştirileri bir ateşleyici olarak kullanın...

Bonus

Eleştiri yaparken de gerçekçi ve ciddi olun. Unutmayın! çoğu insan sadece laf olsun diye eleştirir...

Kişisel Gelişim Sitesi - Bilgi Erdemdir


Eleştirilmekten Korkmayın 5 Adımda Eleştiriyi Yenelim Reviewed by bilgierdemdir on 12:12:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.