Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Bugün Kendiniz İçin Harika Bir Şey Yapın...



İnsan en çok kendisiyle anlaşamaz. En sevmediği kişi çoğunlukla kendisidir. İnsan yalnız kalmaktan değil kendisiyle yalnız kalmaktan korkar. Bugün hiç yapmadığımız bir şey yapalım ve kendimizi yazalım.
Ne demek bu şimdi demeyin. Bugünü kendimize ayıralım ve kendimizle dertleşelim. Alın bir kalem ve kağıt, sessiz bir yer bulun ve kendinize söylemek istediğiniz şeyleri söyleyin. Mesela...

Merhaba Ben;
Seninle uzun zamandır birlikteyim.Biliyorum ki çoğu zaman bana gıcık oluyorsun. Ama inan ben seni seviyorum. Başarısızlıklarım yüzünden hep birilerini ve bazen de seni suçladım. Umuyorum ki bugünden itibaren birbirimizi suçlamayı bırakır ve doğru hedefler belirleyip adım atarız. Sana söylemek istediğim çok şey var ama bunu yayınlayacağım için söyleyemiyorum.
Şimdi seninle sorunlarımızı konuşalım ve nedenlerini...
[post_ad]
Buna benzer içten gelecek bir şeyler yazın. Kendinize ait bir günlük tutabilirsiniz. Kendinizi anlatacak bir yazı yazabilirsiniz. Bugünü kendinize ayırın. İnsanların çoğu kendilerini tam olarak tanımadan ve anlamadan bu hayattan göçerler. Şöyle diyebilirsiniz. Ben "benim" fakat farkındalık içinde kendinizi ne kadar tanımlarsanız gerçek size o kadar ulaşırsınız.

İnsan çoğunlukla kendini ve duygularını tam anlamıyla tanımaz. Hiç şöyle dediğiniz oluyor mu?
Bunu neden yaptım. Durup dururken öfkelendim veya hiç aklımdan geçmeyen bir hareket yaptım. İşte bu durum kendinizi tanımamaktan kaynaklanır. Kendinizle sohbetiniz çoğu sorunlarınızı çözmenize yarayacaktır.

İnsanın tüm dertleri, bir odada, kendi başına, sessizce ve uzun süre oturmayı becerememesinden kaynaklanır. 

- Blaise Pascal
Bugün Kendiniz İçin Harika Bir Şey Yapın... Reviewed by bilgierdemdir on 15:28:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.