Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Beynimizin Bize Söylediği 6 Yalan



Beynimizin inanılmaz derecede karmaşık bir yapısı vardır. Bilinçli olarak kullanamadığımız o kadar çok gizemi var ki. Verdiği kararlarla bizi ne kadar etkilediğini biliyoruz.

Kimi durumlarda da bizim cesaretimizi kırarak, doğru karar vermemizi engelliyor. Bu gibi durumlar için şu 6 örneği verebiliriz:


1. Beceremeyeceğim!

Karşılaştığımız durum öyle ahım şahım bir durum olmasa bile, eğer cesaretimiz kırılırsa doğru adımlar atamayız ve hakikaten beceremeyiz. Ama cesur olup doğru adımlar atabilirsek, altından kalkamayacağımız durum yoktur. Önemli olan beynimizin bizi aldatmasına engel olmak.

2. Diğerleri benden daha iyi!

Beynimiz genelde bizlere oyunlar oynar. Sizin daha iyi yaptığınız bir iş için sizi kandırıp, başkalarının sizden daha üstün olduğunu söyleyebilir. Buna kanmanız durumunda hiçbir zaman kendinizi iyi hissedemeyeceksiniz.

3. Zamanım yok!

Daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi zaman mevzusu çok önemlidir. Zamanınız yok diye düşünürsünüz fakat baktığınızda aslında bolca zamanınız olduğunu görürsünüz. İyisi mi durup düşünün ve ne kadar çok zamanınız olduğunun farkına varın. Sonra hayatınızda yapmak istediğiniz değişiklikleri yapın.
[post_ad]
4. Sonra yaparım!

“Bugünün işini yarına bırakma” ne güzel bir sözdür değil mi… Aslında yapmamız gereken bir işi sürekli erteleyip dururuz. Belki de yaptığımız en büyük hatalardan biri budur. O işi zamanında yapmış olsaydık, sıradaki yapılacak şey için bolca zamanımız kalacaktı. Çünkü hayatın karşımıza neler çıkaracağı hiçbir zaman belli olmaz.

5. Bir seferden bir şey olmaz!

Bu da konudan konuya değişen bir olgudur. Örneğin sigarayı bırakanlar çevrelerinde içen birini görüp canları çekebilir. Ardından bir seferlik bir şey olmaz deyip yakarlar bir sigara. Bu kesinlikle istenmeyen bir durumdur. Eğer bir olaya son verdiyseniz asla yeniden başlamayın.

6. Herşey için çok geç!

En büyük bahanelerimizden biridir. Hayır hiç bir zaman için geç değil. Farklı yollar deneyebilir ve yeni şeyler keşfedebilirsiniz. Belki çözüm gözünüzün önündeydi ama göremediniz. Hiç bir şey için o kadar geç değil. Hayat kendinizin farkında olduğunuz gün başlar 20'sinde 30'nda veya 40'nda değil...

Kişisel Gelişim Sitesi - Bilgi Erdemdir
Beynimizin Bize Söylediği 6 Yalan Reviewed by bilgierdemdir on 12:21:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.