Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

9 Adımda İyi Dost Olma Teknikleri



Ömrümüz boyunca bir sürü insanla tanışıp arkadaş oluyoruz. Önemli olan sıradan bir arkadaş olmak değil, gerçek bir dost olmak.

Bunu sağlamak elbette kolay değil fakat en azından deneyebiliriz değil mi?

İşte size yardım edecek 9 yöntem…

1. Dinleyin ve hatırlayın

Arkadaşınızla sohbet ederken, onu üstünkörü dinlemeyin. Gözlerinin içine bakarak ne dediğini anlayın. Yorumlar yaparak onu önemsediğinizi belli edin. Diğer görüşmelerinizde neler anlattığını hatırlayın.

2. Dürüst olun

Arkadaşınızın canını yakmayacak şekilde dürüst olun. Bu devirde dürüst olmak ne kadar zor hepimiz biliyoruz. Ama emin olun dürüst olursanız, arkadaşınızı daha çok önemsediğinizin farkına varacaksınız. Unutmayın, dost acı söyler.

3. Birbirinize vakit ayırın

Küçük çocukken arkadaşlarınıza ne kadar çok vakit ayırabildiğinizi hatırlayın. Şimdi neden ayırmıyorsunuz? Vaktiniz mi kısıtlı? Olsun, ona göre uygun bir vakit yaratın.

4. Koşulsuz değer verin

Okuldayken sınav sorularını istediğimiz arkadaşımızı ne kadar da çok severdik değil mi? Bu olmaması gereken bir durum ama maalesef yaşanıyor. Onunla arkadaş olurken herhangi bir koşul aramayın. Bu sizi zor koşullara sokacaktır.

5. İletişim kurun
Onunla zıt düştüğünüz konular elbette olacaktır fakat bunları aşmak sizin elinizde. İletişimizi güçlü tutarak kötü giden ilişkinizi düzeltin. Eminim zaman geçtikçe uzlaşma sağlayacaksınız.
[post_ad]
6. Sorunlarını keşfedin

Arkadaşınızın yüzüne baktığınızda onun bir derdi olabileceğini fark edin. Eğer sadece gülüp geçiyorsanız, o iyi bir dostluk olmayacaktır.

7. Sırlarınızı paylaşın

Siz ona sırlarınızı anlatırsanız, o da size kendi sırlarını aktaracaktır. Böylece daha sıkı bir arkadaşlık bağı kurmuş olacaksınız. Dostluklar karşılıklı olduğu zaman değerli olur.

8. Zor zamanlarında yanında olun

İyi gün dostu, kötü gün dostu diye olgular var biliyorsunuz. İyi gün dostu herkes olabilir, hiç zor bir şey değil. Önemli olan zor zamanlarda yanında olmak. Bunu başarırsanız sizden iyi bir dost bulunamaz.

9. Mümkün olduğunca neşeli olun

Onunla sohbet ederken yüzünüz asık olmasın. Ondan kaynaklı bir durum olmasa bile, siz somurtursanız karşınızdaki de somurtacaktır ve yanlış birşeyler yaptığını düşünecektir.

Bilgi Erdemdir - Kişisel Gelişim Sitesi

Benzer Konular:

9 Adımda İyi Dost Olma Teknikleri Reviewed by bilgierdemdir on 14:48:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.