Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Utangaçlıktan Kurtulmanın 7 Yolu


Çekingen bir insan mısınız? Her insan bazen çekingen davranabilir. Özellikle tedirgin olduğumuz zamanlarda bu his kendini daha çok hissettirir.

Peki, bu zamanlarda insanlar nasıl davranır? Genellikle içine kapanık oluruz, kimseyle konuşamayız. Kısacası asosyalliğe doğru gideriz.

Çekingenlikten kurtulmamız elbette mümkün. Bunu 7 adımda anlatmak gerekirse;

1. Çekingenliğe neyin sebep olduğunu bilin.

Çekingenliğinizi tetikleyen şey tam olarak ne? Nelerin veya kimlerin yanında daha fazla çekingen oluyorsunuz? Bunları bilirseniz, çözüme daha kolay ulaşırsınız.

2. Güvensiz hissettiğiniz bölgeleri/konuları araştırın.

Bunu da keşfettikten sonra sıradaki adım, harekete geçmek. Güvensiz hissettiğiniz yerlerde neden böyleyim diye kendinize sormak. Sizi güvensiz hissettiren ne?

3. Güçlü olduğunuz noktaları keşfedin.

Çoğumuz aslında hangi alanlarda güçlü olduğumuzu bilmiyoruz. Daha önce keşfetmediğimiz için ya da belki de ihtiyaç olmadığı için bu noktaları bilmiyoruz belki de. Kendinize liste hazırlayın. Başarılarınızı yazın. Yaptıklarınızı gördükçe mutlu olacaksınız.

4. Durumunuzu netleştirin.

Bazı durumlar vardır, birisi size kızabilir diye verilen işi yarım yamalak, kendinize güvensiz yaparsınız. Şu soruyu kendinize sorun, o kişi bana neden kızacak? Siz de biliyorsunuz ki çok önemli bir durum olmadığı sürece aslında kimse kızmayacak. Bu olayı kafanızda kuruyorsunuz. Vazgeçin, oluruna bırakın. Emin olun rahatlayacaksınız.

5. Rol model edinin.

Ünlü biri ya da bir arkadaşınızı kendinize rol model olarak alın. Onun hareketlerini inceleyin. Acaba o da çekingen davranıyor mu? Onda gördüğünüz olumsuz yönlerden ders alın, kendinize uygulayın. Böylelikle kendinizi geliştireceksiniz.

6. Sorular sorun.

Bazı yerlerde çok garip hissettiğiniz olmuştur. Şimdi durup düşünün. Neler oluyor? Aslında olaylar nasıl gelişiyor ama ben ne hissediyorum? Kendinizi rahatlatacağınız bu çok önemli soruları sormayı unutmayın.

7. İlk adımı atın.

Çekingenliği yenmek için atılacak ilk adım çok önemlidir. Korkmayın, doğal davranın. Olayları analiz ederek çözüme ilerleyin. Unutmayın, ilk adımı atarsanız gerisi gelecektir.

Benzer Konular:

Utangaçlıktan Kurtulmanın 7 Yolu Reviewed by bilgierdemdir on 14:51:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.