Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Kötü Giden İşinizle Başa Çıkmak İçin 6 Yöntem


Şu anki işinizde mutsuzsanız ve ne zaman daha iyi bir şeyler yapacağım diye düşünüyorsanız, nasıl hissettiğinizi çok iyi biliyorum.
Yaklaşık 10 yıldır pek kafama yatmayan bir sektörde çalışıyorum. Her gün 8-10 saatlik mesailere katlanmak zorunda kalıyorum.
Bir süre sonra ruhumun ne kadar yıprandığını fark ettim.
Maddi açıdan çok zor durumda değilseniz, işinizle ilgili size şu tüyoları verebilirim.

“Gülün dikeni var diye üzüleceğine, dikenin gülü var diye mutlu ol"
-  Goethe.

1. İşinizde neden mutlu değilsiniz, neden değişiklik istiyorsunuz?

Bu tarz konularda ilk yapılacak şey kendinizi keşfetmek olur, işinizi ve ondaki kötü yanları keşfetmek olur. Belki de yeterince kendinizi zorlamıyorsunuz ve daha zorlayıcı bir iş istiyorsunuz. Potansiyelinizi kullanmadığınızı düşünüyorsunuz. Ya da iş arkadaşlarınızı sevemiyorsunuz. Bunların hepsi başlı başına nedenlerdir. Bunu aşmak için ne yapabilirsiniz?

Müdürünüze size daha zorlayıcı işler vermesini söyleyin ya da bölümünüzü değiştirmeye çalışın. Bakalım aynı mutsuzluk devam edecek mi?

2. Kariyeriniz hakkında daha gerçekçi davranın

Çalıştığınız iş hakkında pozitif olmaya çalışın. Asla ulaşamayacağınız yerleri değil, yakın zamanda ulaşabileceğiniz pozisyonları hedefleyin. Motive olun! Emin olun hedefinizi iyi belirlediğiniz zaman daha mutlu olacaksınız.

3. Bakış açınızı değiştirin

Dışarıdan anlatılanlara kulak asmadan kendi işinizi düşünün. Üzüldüğünüz durumları tekrar gözden geçirin ve farklı açılardan bakmaya çalışın. Eminim olay düşündüğünüz kadar kötü değil.
[post_ad]
4. Yaptığınız işi anlamlandırın.

Çalıştığınız işyeri tam olarak hangi işi yapıyor, hangi sektörde? Dolaylı olarak ne işler yapılıyor? Bu gibi çeşitli sorular sorarak yaptığınız işi anlamlandırın.

5. İşinizle bağlantı kurun

Yaptığınız iş, ailenizle veya arkadaşlarınızla bağlantılı mı onu araştırın. Acaba onları etkiliyor mu? Peki onlar size işinizde destek oluyor mu? Belki yorucu bir işiniz var, sevdiklerinizin desteğine ihtiyacınız olabilir. Bağlantı kurmayı unutmayın.

6. Özel hayatınıza da yoğunlaşın
İşinizde ilerlerken özel hayatınızı da kesinlikle ihmal etmeyin. İşler gelip geçidir, ama özel hayat adı üstünde sizin hayatınız. Onu ihmal ederseniz, kendinizi de ihmal edersiniz. 

İşinizde mutsuz olmanız için hiçbir sebep yok. Sizi bekleyen çok güzel bir gelecek var. Şu anki işinizde yükselebilirsiniz, ya da yeni bir işe girebilirsiniz. Bu tamamen sizin kaderiniz. Olumsuzluğa kapılmayın.


Kötü Giden İşinizle Başa Çıkmak İçin 6 Yöntem Reviewed by bilgierdemdir on 09:27:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.