Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

İyi Bir Erkek Evlat Yetiştirmenin 10 Yolu


Özgecan Aslan'ı acımadan, canice katleden, insanlıktan nasibini almamış bu insanlar, toplumun içindelerdi. Onlar komşumuz, arkadaşımız, her gün bizi işe ve okula taşıyan şoförümüz olabilirler. Bu insanlar, doğru bir eğitim süzgecinden geçmediler. Değer yargıları doğru işlemiyor. Kısaca toplumun düzgün işleyen yapısının ardında bir de bozulmuş bir yapısı var ve ne yazık ki bu bozuk yapının içinden katiller, tecavüzcüler, hırsızlar ve bu tarz insanlar çıkıyor.

Toplum bireylerden oluşur. Bireyleri ise temelde anne baba ve çocuk oluşturur. Kısaca toplumun ana kriterlerini anne ve baba oluşturur. Yeni nesil toplum, anne ve babanın ürünüdür. Evde verilecek eğitim diğer tüm öğrenimlerden önemlidir. Çocuk; anne ve babayı rol model olarak alır ve ona göre hayatını yönlendirir. Tabii mahalle, arkadaş, öğretmen, imam vs. onun hayatında rol oynar. Ama çocuk için ana karakter; kızlar için anne ve erkekler için babadır. Sağlıklı bir toplum, sağlıklı düşünen bireyler ile mümkündür.

Sağlıklı düşünen bir erkek kadını cinsel bir obje olarak görmez. Kadını birey ve toplumun bir parçası olarak görür. Peki, erkeğin kadına sağlıklı olarak bakmasını engelleyen nedir? Öncellikle aile baskısı kadının toplum nazarında geriye düşmesine sebep olmuştur. Aile kıza baskı uygularken, erkek çocuğun tüm hareketleri hoş görülür ve hatta teşvik edilir. Burada anne ve babanın büyük bir hatası söz konusudur. İkinci olarak televizyon, internet ve medyada kadını cinsel tema olarak kullanmaktadır. Zaten doğru eğitim süzgecinden geçmemiş bir erkek için bu söz konusu temalar zihnini bulandırmakta ve kadına olan bakışını yanlış yönlendirmektedir.
Üçüncü etken arkadaş ve mahalle çevresidir. Bir mahallenin veya arkadaşların kadına bakışı, yetişen bireyinde olaylara o şekilde bakmasını teşvik eder.

Toplumda anneye, babaya, öğretmene, imama ve mahallede sözü geçen büyüklere çok iş düşmektedir.

Eğer bir erkek evlat yetiştiriyorsanız 
bu 10 adımı dikkate alın.

1- Cinsellik tabu değildir. Ona doğru ve sade bir biçimde cinselliği anlatın. Bununla ilgili kitaplar var. İnternette kısa bir araştırma ile ne söylemeniz gerektiğine ulaşabilirsiniz.

2- Oğlunuza, kadınlara doğru şekilde bakmalarını öğretin. Bir anne iseniz ona kendinizden örnekler verin. Kadın olarak ne kadar zorluk çektiğinizi anlatın. Anneye burada büyük bir görev düşüyor.

3- Oğlunuza ahlak anlayışını yerleştirin. Ona ahlak kurallarını öğretin.

4- Ona televizyon ve internette kadını cinsel obje olarak gösterildiğini onun anlayacağı bir dilden anlatın. Ona doğru tv programları ve doğru bilgisayar oyunları seçin...
[post_ad]
5- Ergenliğe giren çocuğunuza asla baskı yapmayın. Onunla konuşun ve sorunlarını dinleyin. Sürekli iletişim halinde olun. 

6- Ona kadınların birey olduğunu ve kadının erkeğe Allah'ın emaneti olduğunu hatırlatın.

7- Bir erkeğin kadına nasıl davranması, bakması ve hareket etmesi gerektiğini öğretin.

8- Asla onun yanında kadınlarla ilgili bel altı şakalar yapmayın. Komşularınızın veya akrabalarınızın kızlarını eleştirmeyin ve giyim tarzı yüzünden yargılamayın.

9- Ona kadınları koruması gerektiğini öğretin. Kadına şiddetin erkeğin acizliği ve zavallılığı olduğunu öğretin.

10- Kadının; sadece anne, bacı, sevgili ve eş olmadığını; arkadaş da olduğunu öğretin. Kısaca oğlunuza aklıyla düşünmesini öğretin...

Bilgi erdemdir - Kişisel gelişim sitesi

"En iyi insan, kadın ve kızlarına karşı en iyi davranandır."

"Kadınlar konusunda Allah’tan korkun. Çünkü sizler onları Allah’ın emanetiyle aldınız.” 
İyi Bir Erkek Evlat Yetiştirmenin 10 Yolu Reviewed by bilgierdemdir on 13:34:00 Rating: 5

2 yorum:

  1. Kaleminize saglik ,cok begendim yazinizi. umarim herkes okuma şansi bulur ...

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim bu güzel yorumunuz için. Sizin kaleminize de sağlık çok güzel yazılarınız var.

    YanıtlaSil

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.