Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Başarılı İnsanların Sahip Olduğu 5 Motivasyon Sırrı



Başarıyı ve başarısızlığı etkileyen en önemli şey motivasyondur. Motivasyon sizi, hedefinize ilerlerken çıkan engellerden koruyan şeydir.

Motivasyonun 2 türü

1- Fiziksel motivasyon.
Amacınıza koşarken fiziksel olarak her türlü engele karşı hazırlıklı olmanız lazım. Karşınıza ne çıkacağı belli olmaz.

2- Psikolojik motivasyon. 
Duygularımız ve düşüncelerimiz bunu etkileyen şeylerdir.

Motive kalmak neden bu kadar zordur?

Motive olduk, peki motive kalmak neden bu kadar zordur ve bu kadar çok enerji gerektirir? Bu nedenle dikkatimizin dağılması çok kolaydır. Bunun 3 esas sebebi vardır:

  • Yönlendirme eksikliği ve ne yaptığını tam olarak kavrayamamak,
  • Odaklanma eksikliği ve yaptığında tam olarak uzmanlaşamamak,
  • Özgüven eksikliği ve başarının olabileceğine inanmamak.

"Yetenek, neyi yapabildiğinizdir. Motivasyon, yapmanızı sağlayandir. Tavır, ne kadar iyi yapacağınızı belirler..." ~  Lou Holtz

Başarılı insanların motivasyonu sağlamak için yaptığı 5 şey ise:

1. İlham

Hedeflerimize bir adım daha yaklaşmamızı sağlayan, ona ön ayak olan şey kesinlikle ilhamdır. Örneğin işinizde ilhamınızı kaybettiyseniz, orası sizin için çekilmez bir yer olacaktır. Enerji seviyeniz de ilhamınıza bağlı olarak artacaktır.
[post_ad]
2. Hareketin devamlılığı

Enerjiniz bitse bile çalışmaya, hedefinize koşmaya devam edin. Sıkıntılı zamanlarınızda bile motivasyonunuzu korumaya çalışın.

3. İletişimin devamlılığı

İşyerinizde arkadaşlarınızla olan iletişiminiz sizin motive olmanızı sağlar. Eğer motive olmazsanız işinizi aksatmanız bile olasıdır. Verimli çalışmak için iletişim şarttır.

4. Kendinizi ödüllendirin

Gözden kaçan en önemli nokta ise kendinizi ödüllendirmektir. Eğer bir işte başarı sağladıysanız mutlaka kendinizi ödüllendirin. Derin bir nefes alın, bir ara verin, enerjinizi depolayıp tekrar çalışmaya başlayın.

5. İşlerinizi düzgünce ayarlayın

Kısa vadede veya uzun vadede yapacağınız işleri düzenleyin. Yanlış adımlar atmayın. Böyle davranarak görüş açınızı genişleteceksiniz.

Benzer Konular:



Başarılı İnsanların Sahip Olduğu 5 Motivasyon Sırrı Reviewed by bilgierdemdir on 14:45:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.