Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Takılıp Kalmak ve Bu Durumdan Kurtulmak İçin 10 Yöntem


Bazen köşeye sıkışmış hissederiz. Tüm yolları denemiş ve sonunda her şeyi tüketmiş olarak buluruz kendimizi. Yaptığımız hiç bir şey bir fayda sağlamaz. Bir adım dahi atamayız. Çuvallamışızdır işte. Bu durumdan kurtulmak genellikle imkansız gözükür. İçimizde büyük bir kaybetme ve vazgeçme yaşarız. Dört duvar arasında penceresiz ve kapısız bir yerde kalmış gibi hissederiz. Takılıp kalmışızdır.

Bu 10 yöntem ile bu durumdan kurtulabiliriz.

1- Derin bir nefes alın ve durumunuzu gözden geçirin. Hiç bir şey düşündüğünüz kadar kötü değil, sadece yoğun bir baskı hissediyorsunuz ve bunu aşamıyorsunuz.

2- Kendinize yüklenmeyi bırakın. Bir insanı yargılarken insaflı olmak lazım. Kaldı ki, bu yargıladığınız kendinizseniz daha insaflı olun. Sonuçta yapabileceklerinizi yaptınız. Hayat böyledir, başarı her an sizi bulmaz. Bazen başarısız olursunuz.

3- Tekrar deneyelim. Hadi vazgeçmeyin! Tekrar farklı bir yöntem deneyelim. Belki de denediğimiz bu yöntem ile bu durumdan kurtulacağız.
[post_ad]
4- Motive edici bir yazı okuyalım. Bir video bile olabilir. Motive edici konuşmalar içinde bulunduğumuz bu baskıyı azaltacaktır.

5- Bulunduğunuz ortamdan uzaklaşın. Şu anki ortam sizi negatif yönde etkiliyor olabilir. Oradan uzaklaşın, eğer uzaklaşma şansınız yoksa kafanızı uzaklaştırın. Başka bir şeylerle meşgul olun.

6- Gözden kaçırdıklarınız olabilir. Durumu sakince inceleyelim. Bulunduğunuz durum size negatif yönde etki ediyor ve bu yüzden gerçekleri tam olarak görmüyor olabilirsiniz.

7- Bu duruma girmenize bir şey sebep olmuş olabilir. O olay veya kişi sizi bu psikolojiye sokmuş olabilir. Sakince ne zaman ve neden başladığını bulun. Sebebi bilirseniz, daha kolay çözersiniz.

8- Asla Asla demeyin. Çözümler sizde ve siz inancınızı yitirmediğiniz müddetçe başarılı olacaksınız.

9- Sabırlı olun. Büyük bir erdemdir sabır. Çıkmazda olabilirsiniz. Borçlar dağ gibi üstünüze yıkılıyor olabilir. Ama umudunuzu yitirirseniz ve sabretmezseniz asla bu çıkmazdan kurtulamazsınız.

10- Hayalleriniz yıkıldıysa onları tekrar inşa edin. Hiç bir şey için geç değildir. Başarının yaş ile ilgisi yoktur. Başarı siz kendinizi keşfettiğiniz ve anladığınız zaman olur. Bu 7'sinde veya 70'inde olabilir.

Bilgi Erdemdir - Kişisel Gelişim Sitesi



Takılıp Kalmak ve Bu Durumdan Kurtulmak İçin 10 Yöntem Reviewed by bilgierdemdir on 15:17:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.