Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Kısaca Sokrates Kimdir? 60 saniye video





Sokrates Kimdir?

M.Ö. 469 yılında Atina’da doğmuştur. Bütün insanlık tarihinde saygın sofist olarak kabul edilmektedir. Matematik, geometri, astronomi ve politika bilgisi ile felsefe konularında eğitimler vermiştir.


Hayata bakış açısı nedir?


Öncelikle geride yazılı hiç bir eser bırakmamıştır. Fakat pek çok öğrenci eğitmiştir. Platon ve Ksenofanes’in yazdıkları ile tanımaktayız. Evreni ve dünyayı anlamadan önce kendimizi anlamalı ve keşfetmeliyiz diyen sokrates hayatını buna adamıştı. Bir ahlak ve doğruluk emsali idi Yunanistan’da.
[post_ad]

Sokrates'in Ölümü...

Sokrates Ahlak felsefesinin kurucusu olarak kabul edilir. Otoriteye karşı gelmekte olduğu düşünüldü. Yunanlı yöneticilere göre insanlara yeni tanrılar öğretmekte idi. O dönem pek çok kişi tarafından saygı gören ve takip edilen biriydi. Bu yüzden M.Ö. 399 dava açıldı ve zehirlenerek öldürüldü. Megara, Kinikler, Kirene ve Elis-Eteria okulları açılmış ve eserleri kaleme alınarak, ölümsüzleştirilmiştir.





Kısaca Sokrates Kimdir? 60 saniye video Reviewed by bilgierdemdir on 14:19:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.