Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Kelebeğin Öyküsü


Yavaş yavaş ölüyoruz" dedi kaplumbağa."Haklısın" dedi kelebek "ne uzun bir gün.” 
- Nafer Ermiş

Kelebeğin öyküsünü bilir misiniz? Kozadan çıkınca kanatları olduğunu fark eder ve kanat çırpmaya başlar. O kadar güzeldir ki uçmak. Deredeki kurbağalara bakar, artık onlardan korkması gerekmiyordur, çünkü uçarak onlardan kaçabilir. Kanatlarını çırpar ve ormanın derinliklerine doğru yol almaya başlar. Çiçek özleri içer ve diğer böcekler ile muhabbet eder. Ama bir şey onu ormanın daha derinliklerine çeker.

Sonunda bir şelalenin kenarına varır. Harika bir manzara vardır. Doğa muhteşem der. Kelebek olduğu için şükreder. Tırtıl iken hayat ne zordur. Etrafına bakınır ve onu görür. Hayatına anlam katacak kelebeği. Ona doğru uçar. Arkadaş olurlar ve gün boyu birlikte dolaşır ve eğlenirler.

Akşam olunca içindeki ses "onu sevdiğini söyle" der. Kelebek niyetlenir ama bir türlü söyleyemez. En son içinde ki ses güçlü bir dürtüyle "SÖYLE HADİ" der. O da şöyle der "Yarın söylerim yarın". İçindeki ses peki der sen bilirsin ve susar...
[post_ad]
 Şöyle bir bakın hayatınıza aslında hepimizin hayatı o kelebeğin hayatı gibi. O ne zaman öleceğini bilmiyor. Biz de bilmiyoruz. Onun ertelediği şey ile sizin ertelediğiniz şeyler arasında da fark yok. Şöyle bir düşünün bir kelebek kadar belki de ömrümüz. Onun koca bir günü var sizin de öyle. Neden bu kadar eminiz yarını görebileceğimizden. Kim bilebilir ki hayatımızın son günü olmadığını.

Şöyle diyorum, sarılın birbirinize, söylemeniz gerekenleri söyleyin. Sevin birbirinizi büyük hesaplar yapmayı bırakın. Size koskocaman bir gün verildi ve belki bir ömür. Sevdiğinizi söyleyin. Her sabah aynaya bakın ve şunu söyleyin: Eğer bugün son gününüz olsaydı neler yapardınız. Yine dargın mı kalırdınız küstüklerinizle. Kelebek ne kadar ömrü olduğunu bilmiyordu, onun için yarına bıraktı işlerini. Siz kelebeğin ömrünün ne kadar olduğunu biliyor ve ona kızıyorsunuz, söylemeliydi diyorsunuz.

Aslında hepimizin ömrü kelebek kadar ama bunun farkında değiliz... O halde yarına bırakmayın işlerinizi.

Çinli bilge Chuang Tze şöyle der: Bir kere rüyamda kelebek olduğumu gördüm. Şimdi artık rüyasında kelebek olduğunu gören Chuang Tze miyim, yoksa rüyasında Chuang Tze olduğunu görmekte olan bir kelebek miyim bilmiyorum.

Bilgi Erdemdir - Kişisel Gelişim Sitesi

Benzer Konular

Şaşırtacak 20 Kişisel Gelişim Gerçeği

Affetmek için 5 neden

Negatif düşünceden bu 10 yöntem ile kurtulun


Kelebeğin Öyküsü Reviewed by bilgierdemdir on 16:53:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.