Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Acele Etmemeniz İçin 5 Sebep



“Kendinize bu kadar yüklenmeyin, siz gelişim dönemindesiniz. Bunun anlamı; ulaşacağınız hedefe bir anda değil, adım adım ilerleyeceksiniz. “

Kişisel gelişimde önemli olan, kendinizi adım adım geliştirmenizdir. Her öğrendiğinizden pay çıkarmak, önünüzdeki yolu biraz daha aydınlatacaktır.

Neden böyle düşündüğümün 5 sebebi.



1. Acele etmemek bize sabretmeyi öğretir
Sabır her şeyin anahtarıdır. Özellikle hiç bir şey yapamadığımız, elimizin kolumuzun bağlı olduğu zamanlarda sabretmek belki de en değerli şeydir. Böyle anlarda yapılacak en ufak bir yanlış hareket, bizi çok kötü durumlara sürükleyebilir.

2. Acele etmemek şükran duygusunu ve kabullenmeyi aşılar
Amacımıza doğru hızlı şekilde, düşünmeden ilerlediğimiz zaman sonuçlarını fark edemediğimiz hareketler yapabiliriz. Bu da bizi düş kırıklığına uğratır ve hedefimizden saparız.

3. Acele etmemek hataya daima tolerans gösterebilmektir
Hedefimize doğru emin adımlarla giderken yaptığımız hataları görmezden gelebiliriz. Eğer düşünmeden, hızlı şekilde kararlar vermiş olsaydık yaptığımız hatalar ciddi sonuçlar doğurabilirdi. Unutmayın, ufak hatalar yapmak, büyük hatalar yapmayı engelleyen yegane durumdur.

4. Acele etmemek diğer fırsatları da değerlendirmemizi sağlar
Amacımıza doğru hızlı şekilde ilerlerken, aklımız tamamen hedefimizde olur ve arka planda oluşan diğer fırsatları göremeyiz. Belki de o fırsatlardan biri hayatımızın fırsatıdır. O yüzden gözünüz her zaman açık olsun ve karşılaştığınız her şeyi incelemeye çalışın.

5. Acele etmemek olaylara karşı direncimizi artırır.
Biz olduğumuz kişi olabilmek için büyük bir imtihandan geçiyoruz. Hiç bir şey tesadüf değil. Bizi biz yapan deneyimlerimiz ve hayata karşı tutumumuz. Bir olaya anlık vereceğimiz tepki genellikle o an salgılanan hormonlar ile ilgili olur. Eğer acele etmez iseniz doğal olarak olaylar karşısında direnciniz ve sakinliğiniz artar. 
[post_ad]
Bilgi Erdemdir - Kişisel Gelişim Sitesi



Acele Etmemeniz İçin 5 Sebep Reviewed by bilgierdemdir on 14:25:00 Rating: 5

2 yorum:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.