Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

10 Basit Adımda Gününüzü Güzelleştirin



Yataktan kendinizi sürükleyerek çıkarttığınızı biliyorum, çünkü çoğu sabah bende öyle kalkıyorum. Özellikle Pazartesi günleri yıkık perişan bir halde kalkıyorum. Ah! Cumartesi, Pazar değerinizi bilemedik diyorum. Zamanı geri alıp bir saat daha uyumak istiyorum. Ama tabii ki öyle bir şansımız yok. Onun için internette bir araştırma yapıp günümüzü daha iyi hale nasıl getiririz ona baktım. Gördüm ki dünya bu durumdan muzdarip :) Erken uyanmaktan bahsetmiyorum tabii :) sadece genel olarak bir günü nasıl daha güzel hale getiririz.
İşte size bugünü en iyi gün yapmanın 10 yöntemi.

"Bugün sana verilen nimetler için şükret,
Bugün hiçbir şey için endişelenme ,
Bugün hiçbir şey için öfkelenme ,
Bugün dürüst ol,
Bugün tüm varlıklara karşı nazik ve saygılı ol,
Bugün aileni,öğretmenlerini sev ve say
Bugün ekmeğini helal kazan,
Başkalarını kendin gibi sev..."

- Mehmet Aslan

1- Şimdiki Zaman
Anı yaşamak harikadır. Sabah uyandıktan sonra (uyanmayı başarabildikten sonra diyelim :) ) İçime büyük bir huzur doluyor yeni bir gün ve her şey için zaman verildi diyorum. O anı yaşıyorum. Bugünü en güzel gün yapacak ilk şey anı yaşayın Dün ve Yarın bugünün yansımaları. Bir ışık düşünün muhteşem bir manzarayı aydınlatıyor. Ama siz manzaraya değil manzaradan yansıyan ışıklara bakıyorsunuz. Hayat anı keşfedince muhteşem neden o keşif bugün yapılmasın.


"Dünya üç gündür; dün, bugün, yarın. Dün geçti. Yarının geleceği belli değil. Öyleyse bugünün kıymetini bil."  - Hasan-ı Basri
2- Az Yap
Çok işin var biliyorum yapman gerekenler çok ve hayatında amaçlarına ulaşmak için hepsini yapman gerekiyor kabul ediyorum. Ama neden kendine çok yükleniyorsun. Her şeyi bir günde yapamazsın. Güzel bir program yap ve kendini yorma. Az olsun öz olsun boşuna dememişler.
İnan bana stresin düşecek ve huzur bulacaksın.

3- Önemli bir şeyi bugün yap
İyi düşün ertelediğin bir şey var ve önemli neden o gün bugün olmasın. İş görüşmesi mi yapacaksın bugün yap. Bir şey mi söyleyeceksin bugün söyle. Her gün bunu yapmalıyım dediğin şeyi bugün yap ve bu düşünceden kurtul olmazsa ne yapalım hayat devam ediyor bir daha farklı bir yol denersin.

4-  Hayatını planla
O gün bugün. Yapman gerekenleri planla ve gör. İyi bir plan tüm hayatını değiştirecektir.
[post_ad]
5- Bugün bu dağınıklığa son ver
Hayatın karman çorman mı ilişkiler arap saçına dönmüş durumda mı? O halde buna bugün son veriyoruz. Kafanı karıştıran ortalığı karıştıran her şeye bugün son veriyoruz. Var mısın?

6- Biraz yürüyüşe ne dersin
Yürüyüş vücut için olduğu kadar beyin içinde harika bir şey. Beyin faaliyetlerini iki katına çıkarmak istiyorsan yarım saat yürüyüş yapabilirsin.

7- Yapman gerekene odaklan
İnsanlar zengin olmak istiyor. Bu yanlış değil. Ama zengin olmanın yolu çalışmak ve fikirler üretmek. Pek çok zengin kişi basit şeyler satarak bugün ki imparatorluklarını kurdular. "Çalışmadan zengin olurum" inanmanız istenilen bu, gerçek ise çalışmak ve keşfetmekten geçiyor o halde projelerinize odaklanın ve harika bir şey keşfedin. O gün Bugün

8- Harika bir müzik dinle
Şu anda sana hitap edecek harika bir müzik dinle ve yeni şeyler denemekten korkma. Müzik tüm zihni temizler ve sakinleştirir. Yapman gereken doğru müziği keşfetmek.

9- Güneşin doğuşunu ve batışını izle
Bunu yap bir gün erken kalk ve doğan güneşi izle ve batışını izle. Hayatın senin için çok farklı bir anlamı olacak o gün.

10- Sevdiğin kişiye zaman ayır.
Bugünü muhteşem mi yapmak istiyorsun sevdiğin kişiye zaman ayır ve onunla bugünü geçir. Hayat o kadar kısa ve ani ki bir andan elinden alınır her şey. Onun için zaman sevdiklerini senden almadan onlarla vakit geçir. En değerli anlar sevdiklerinle birlikte olduğun anlardır ve eşsizdir.

Kişisel Gelişim Sitesi - Bilgi Erdemdir

"Dün için pişman olma!
Yarın için asla kaygılanma!..
Bugünü yaşa!
Sadece bugünü yaşa!
Bugünü sanki en son gününmüş gibi yaşa!
Unutma ki yarın bugüne dün diyeceksin,
tıpkı dün bugün için yarın dediğin gibi..."

- Erdal Demirkıran

   
10 Basit Adımda Gününüzü Güzelleştirin Reviewed by bilgierdemdir on 15:09:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.