Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Sırada Ne Var ?



Her sabah aynı saatte kalkıp, aynı işe, aynı taşıtla gidiyor. Aynı masaya oturuyoruz. Aynı radyoyu dinleyip. Aynı gazeteleri okuyoruz. Alışkanlıklarımız ilerlememizi durduruyor.

İşten çıkın demiyorum. Aman :) Alışkanlıklarımız derken içimizdeki uyuyan devi söylüyorum. Başardığımız işlere bakıp bu yeterli daha fazlasına gerek yok diyoruz. "Memur oldum hedefim buydu","İstediğim okulu kazandım yeter". Hayatın gerçek anlamda sunduklarına dokunmadık bile aslında. Peki ne yapmamız gerekir.

Öncelikle kendimize sormanız gereken en önemli soruyu sormuyoruz.

Sırada ne var? 

Bunu başardın evet sırada ne var. Oyunlarda "NEXT LEVEL" var ya. Aynen onu diyorum. Hayat bekleyeceğiniz bir durak değil. Sürekli hareket etmelisin. Hayat bir nehir ve siz taşların üstüne basarak karşıya geçiyorsunuz. Duramazsınız. İlerlemelisiniz. Geri dönemezsiniz. Suya düşersiniz. Devam etmelisiniz. Mutlu ve başarılı bir hayat için bu şart.
İnsanları, hayatları ile ilgili şikayet ederken görüyorsunuzdur. Peki değiştirmek için ne yapıyorlar. Söyleyeyim, Hiç bir şey yapmıyorlar.

[post_ad]
Sadece şikayet etmek çözüm değil. Mutluluk kovalayıp yakalamanız gereken bir şeydir. Hayatta öyle. Bir aslan ceylanı kovalamaz ise bir haftaya ölür. Bir karınca yiyeceğinin peşine düşmez ise yok olur. Bir arı bal toplamayı bırakırsa hepimiz mahvoluruz. Doğada hareket durmaz. Biz ise yapmamız gerekenleri bir kenara bırakıyoruz. Nehrin ortasında depresyona giriyor veya bu kadar yeter diyoruz.  Elma yemek istiyorsan elini bir zahmet uzatmalısın. Kimse kucağına elma koymayacak bu unutma.


Bu kişisel gelişimde uygulanan bir yöntem. Hedefinizi karşınıza koyun
ve aralarında boşluklar bulunan taşları düşünün. Her taşa hedefinizi gerçekleştirmeniz gereken şeyleri yazın. Geri dönmek yok. Her seferinde bir taş atlayın. Sonunda gerçek hedefinize ulaşacaksınız.

Kişisel Gelişim Sitesi - Bilgi Erdemdir.





Sırada Ne Var ? Reviewed by bilgierdemdir on 15:45:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.