Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Kaygı anksiyete bozukluğu ile baş etmek için 5 yöntem


Kaygılar çoğu zaman gelecek veya şu andan gelir. O anda yoğun bir kaygı içine düşeriz. Bu durumdan nasıl kurtulacağımızı bilemeyiz. Anksiyete bozukluğu veya Kaygı bozukluğu yoğun bir sıkıntı yaşamamıza neden olur. Bu durum karşısında genellikle elimiz kolumuz bağlanır ve başka hiç bir şey yapamayız. Basit işler yaparak bu durumu bastırmaya çalışabiliriz. Evi süpürgeye vermek. Zemini silmek gibi. Fakat yine de orada durmaktır. Peki ne yapmalıyız. İşte size Anksiyete bozukluğunda uygulayabileceğiniz 5 yöntem.


1- Hissettiklerinizi kağıda dökün.

Yanınızda bir not defteri taşıyın ve kaygılarınızı ve sıkıntılarınızı bu not defterine yazın. Klasik ama etkili bir yöntemdir. Denemediyseniz mutlaka bunu yapın.
[post_ad]

2- Anın farkına varın ve Endişelerinizi durdurun.

Bu düşünüldüğünün aksine çok kolaydır. İç dünyanızdan çıkın ve dışarıda ki biri gibi kendinizi izleyin. Kaygılarınızı yorum yapmadan izleyin. Kendiniz değil sanki başkası yaşıyormuş gibi bunu izleyin. Şunu göreceksiniz kaygılarınız gerçekte kolayca yenebileceğiniz şeyler....


3- Kağıda döktüğünüz kaygıları gözlemleyin.
1. yöntemde bahsettiğimiz gibi kaygılarınızı kağıda yazdıysanız. Şimdi kaygılarınızı tam olarak bulma zamanı geldi. Onların farkına varın. Bu çok önemli. Bu problem sizden kaynaklanmıyor. Size doğru oluşan bir problem. Kaygınızı veya probleminizi tam olarak keşfedin arkasında yatan etkenleri çözün. Beyninizi bir makina olarak düşünürsek küçük bir vidanın düşmesi bile onun düzgün çalışmasını engelleyebilir. Siz o yanlışı bulursanız her şey değişecektir.


4- Çözümleyin
Eğer kaygılarınızın sebebini anlarsanız bu sorunu çözün. Genellikle kaygılar geçmişte yaşanmış büyük bir stresten sonra meydana gelmeye başlar. Bunun için Sedona veya Hooponopono gibi kolay ve sade yöntemleri uygulayabilirsiniz.


5- Gevşeyin ve gerçek anlamda dinlenin
Uzanın bir koltuğa ve derin bir nefes alıp gevşeyin. Tüm yapmanız gereken nefesinizi izlemek. Başka hiç bir şey düşünmeden nefes alış verişinizi 10 dakika boyunca izleyin. Kesinlikle dinlenin kendinizi gevşetin ve rahatlayın.


Sağlık olumlaması http://youtu.be/68wCSg7y-fU

Kişisel Gelişim Sitesi - Bilgi Erdemdir
Kaygı anksiyete bozukluğu ile baş etmek için 5 yöntem Reviewed by bilgierdemdir on 11:08:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.