Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Siyahi çocuğun Beyaz çocuğa yazdığı şiir



Biz insanları ayırdıkça insanlığı ayırmış oluyoruz. Gerçekte ayrım yapmadan insanı insan olarak kabul etmek büyük bir anlayış ve olgunluk meselesidir. Renk, dil, din, ırk, mezhep, kültürel farklar bizim ne olduğumuz gerçeğini değiştirmez. Evet biz bir topluluğuz adına İnsan denen bir topluluk. Ne zaman ki bunun farkına varırız. İşte gerçekten o zaman insanlık ilerler. Bir çocuğun ırkçılığa yazdığı bu şiir aslında her şeyi açıklıyor.

Ben ırkçı değilim ve ırkçılığın hiçbir şeklini onaylamıyorum. iyi siyah yada iyi beyaz yoktur;iyi veya kötü insanlar vardır.
Malcolm X

Siyah Çocuğun Beyaz Çocuğa Şiiri;
Doğduğumda siyahtım,
Büyürken siyahtım,
Güneşe çıktığımda siyahtım,
Korkunca siyahtım,
Hastayken siyahtım,
Öldüğümde hala siyahım!
-
Ve sen beyaz çocuk:
Doğduğunda pembesin,
Büyürken beyazsın,
Güneş"e çıktığında kırmızı,
Üşüdüğünde mor,
Korktuğunda sarı,
Hastayken yeşil,
Öldüğünde de grisin!
Şimdi sen bana hala
"RENKLİ" mi diyorsun?

Bir parkta üzerinde “Yalnızca Beyazlar içindir” yazılı bir bankta otururken, kendi kendime ırkçılığa karşı olduğumu anımsatmanın faydası yoktur... İdeoloji deyim yerindeyse, kafamda değil oturduğum banktadır.” 
Terry Eagleton / İdeoloji




 
Siyahi çocuğun Beyaz çocuğa yazdığı şiir Reviewed by bilgierdemdir on 09:21:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.