Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Hayatta en çok neye yatırım yapmalı ?



Altın, dolar, euro, emlak, arsa aklınızda uçuştuğunu tahmin edebiliyorum. Ama aslında bunların hiç biri tam olarak doğru bir yatırım değil.

Hayatımızı devam ettirmek için para kazanmaya ve bunun içinde çalışmaya ihtiyacımız var. Para bu hayatta ki en önemli araçlardan biri, dikkat edin amaç demiyorum. Çünkü para amaçlarımızı gerçekleştirmek için güzel bir araçtan başka bir şey değil. Şöyle düşünün iş adamlarının tek amacı para kazanmak mıdır ? Evet dediyseniz büyük bir hata yapıyorsunuz demektir. Çünkü onlar genç yaşta hatta çocuklukta paranın pek çok kapıyı açan bir araç olduğunu anlamışlardır. Onların asıl hedefi başarılı olmaktır. Başarılı olmayı sağlayan en büyük güç ise Para değil, Bilgidir. Para daha çok bilgiye ulaşmak için kullanılan bir araçtır.


Şöyle düşünün, çok başarılı oldunuz fakat bir yangın tüm fabrikanızı ve ürünlerinizi kül etti. Her şey bitti mi ? Hayır, çünkü onu tekrar inşa edebilecek bilgi sizde var ise, her şeye yeniden başlayabilir ve tekrar başarılı olabilirsiniz. Başarının ardındaki güç bilgidir. Bilgi sizi diğer insanlara karşı avantajlı duruma sokar. Siz yaşadığınız sürece; kaybedemeyeceğiniz tek şey bilgidir. Onu kimse sizden çalamaz yok edemez ya da yıkamaz (sizi yok etmediği sürece). İşte bu yüzden hayatta en değerli şey ve yatırım yapılması gereken şey bilgidir. Kendinize ve bilgi birikiminizi arttırmaya yatırım yapın. Sanıldığının aksine, bilgiye artık çok daha kolay ulaşılabiliyor. İşinizle ilgili ve hayatın her alanı ile ilgili bilgiye açık olun. Öğrenmekten korkmayın. Belki ilk başta zorlayıcı tarafları olacaktır. Ama göreceksiniz ki bilginiz arttıkça bakış açınız, düşünce yapınız, fikirleriniz güçlenecek ve değişecektir. Ayrıca başarınız artacaktır.
[post_ad]
Bilgi bu dünyada ki en değerli hazinedir...

Bilgi deneyimden gelir: " Bilgi malumat değildir. Bilmenin tek yolu deneyimlemektir." Albert Einstein

Bilgi erdemdir - Kişisel Gelişim Notları
Hayatta en çok neye yatırım yapmalı ? Reviewed by bilgierdemdir on 23:20:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.