Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

7 Sağlık ilkesi



1. NEFES İLKESİ



Doğduğumuz andan itibaren nefes alıyoruz.Yaşamın kaynağı nefes. 2 veya 3 dakika içinde nefes almaz isek ölürüz. Fakat, gerçekten doğru nefes nasıl alınır biliyor muyuz. Nefesimiz, sağlığımız ile yakından ilgili. Doğru nefes almak sağlığımızı olumlu yönde etkileyecektir. Doğru nefes ile ilgili terapiler, kitaplar, internette ve youtube ta bolca kaynak olması işinizi kolaylaştıracaktır.
Doğru nefes almak üzerine.
2. SU İLKESİ

Su kesinlikle çok önemli bunu hepimiz biliyoruz. Peki gerçekten suyu doğru zamanlarda içiyor muyuz ? Susayınca su içmemiz normal. Fakat vücudun ihtiyacını karşılıyormuyuz ? Bu sorulara cevap olarak ne yazık ki hayır diyeceğiz. Çünkü vücudumuzun ihtiyacının çok altında su alıyoruz. 1.5 2 litre yani 8 veya 9 bardak su genel bir tabir ile yeterli olacaktır. Fakat vücudunuzun tam ihtiyacını çıkarmak istiyorsanız. Bir diyet uzmanına başvurmanız gerekir. Bazı programlarda size bu konuda yardımcı olabilir. Ne kadar su içmeliyim daha detaylı bilgi

3. ZARARLILAR İLKESİ

Sigaradan başlayabiliriz hemen.Asitli içecekler, Şekerli gıdalar, çok tuzlu yiyecekler, beyaz ekmek, tüketilen alkol, Fabrika üretimi içecekler ve daha liste gider. Fakat tabii bunları tamamen hayatınızdan çıkaramasanız bile (sigara hariç onu hayatınızdan mutlaka çıkarın). Azaltmalısınız ve en asgari düzeyde tüketmelisiniz .

4. HAREKET İLKESİ


Hayatımız artık gayet monoton ve yavaş. Arabanız da varsa pek hareket etmiyorsunuzdur.
Ofiste bütün gün oturup eve gidince bir koltuğa yığılıyorsanız. Sporla da pek işiniz yoktur. Spor salonlarına bir yıllık aidatı ödeyip bir hafta sonra gitmemekte işin cabası.Fakat hareket ilkesi için illa bir spor salonuna yazılmaya gerek yok. Adı üstünde hareket edin. Bir hareket fırsatı gördüğünüzde değerlendirin mesela otobüs ile eve geliyorsanız. bir durak önce inin yada arabanızı 200 metre uzağa park edin. Hareket etmek için fırsat kollayın. Mesela su içmek için kalktığınızda yakında ki sebili değil uzaktakini tercih edin. Kısaca işleri kolaylaştırmayın kendiniz için. Ofiste yapılabilecek pek çok spor hareketi olduğunu da bilmelisiniz.
ofis yogası

5. STRES İLKESİ

Kısaca stresten uzak durun ile başlayalım. Sizi strese sokacak ortamlardan uzak durun. Stresli konuşmalardan uzak durun (Futbol, Siyaset ve ucu yoruma ve tartışmaya açık olan her şeyden). Olumlu düşünün ve anda kalıp, farkındalık teknikleri ile kendinizi geliştirin.
Stres sağlığın en büyük düşmanlarından biridir.

6. FAYDALILAR İLKESİ


Kefir, bal, pekmez doğal bitki çayları, faydalı bitkiler, listeye faydalı damgası yemiş her şeyi ekleyebilirsiniz. Araştırarak faydalı bitkiler ile sağlığınızda çoğu problemlerin çözüm alternatif yöntemlerini keşfedebilirsiniz. Doktorunuza danışarak tabii ki :) .

7. HOBİ İLKESİ 

Sağlık ile ne ilgisi var demeyin. Uğraştığınız hobi akıl sağlığınızı dinç tutacak ve sizi mutlu ederek sağlığınıza faydalı olacaktır. Unutmayın güzel şeylerle meşgul bir zihin her zaman sağlığa olumlu yönde etki eder.

7 Sağlık ilkesi Reviewed by bilgierdemdir on 23:23:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.